Forside Om meg Kontakt

New York City

New York City - dette bør du gjøre

Brooklyn Bridge: En morgentur over denne broen er rett og slett perfekt. Utsikten til Manhattan når du nærmer deg Brooklyn siden er fantastisk. Det kan til tider være mye mennesker, spesielt om du besøker byen i ferien. En løsning på dette kan jo faktisk være så enkel som å ta turen en dag det ikke er så fin vær. Pikene jeg hadde på besøk gikk over i sprutende regnværet- vet ikke om de anbefaler det? De var i allefall så godt som alene.



Central Park: Dette må være verdens mest kjente park? Vi har sett den i utallige filmer og tv-serier. Hit er det perfekt å reise for å få en pause fra det hektise livet du finner andre steder på Manhattan. Vil uansett komme med noen anbefalinger om hva dere ikke burde gjøre her. IKKE fall for fristelsen "hest og kjerre"- disse turene tar deg ikke til de rolige og fineste stedene i parken, heller de mest trafikerte. Bruk dine egne ben og utforsk denne grønne lungen som ligger midt i verdensmetropolen. IKKE ta sykkel-taxi, det er kun turister som benytter seg av disse. Turen blir heller klein, enn hyggelig. Anbefaler i stedet å leie en egen sykkel. Vil du se mest mulig av parken på 1 dag kan dette absolutt være en god løsning, det er verdt de få dollarene det koster deg.



Coney Island: Har du litt ekstra tid når du besøker storbyen? Blir det litt varmt å traske rundt i shoppinggatene dag inn og dag ut? Da er Coney Island stedet å besøke. Her finner du en en lang sandstrand med en søt liten fornøyelsespark rett ved siden av. For barnefamilier vil jeg si det er perfekt å ta en dagstur hit. Egentlig er vel dette et sted for alle og enhver. Herlig å kjenne sanden mellom tærne og slappe av en hel dag i solen. 
(Dette er i Brooklyn, t-banen tar ca 40 minutter. D, F, Q eller R til siste stopp "Coney Island")

Magnolia Bakery: Dette ble veldig kjent gjennom tv-serien "Sex and the city", bakeriet jentene besøkte finner du i Bleecker Street. Vil du unngå den laaange køen? Ta turen til et av de andre, finnes nemlig flere. En ved Rockefeller center, en ved Grand Central og en på Upper West side. Disse cupcakes bør smakes ja- nam!



New York Rangers kamp: Å være på hockeykamp var for meg et av de store høydepunktene i denne byen. Er du interessert, ikke gå glipp av muligheten om du er her i sesongen. Bare det å sette en fot inn i Madison Square Garden gjør at du forstår hvor stort det faktisk er. Stemningen når matchen er i gang kan ikke sammenlignes med noe annet. Etter å ha vært på en del kamper er det ingen tvil, jeg er og vil alltid være Rangers-fan. Å se en nordmann, som en gang spilte for laget du holder med hjemme i Norge, gjorde det hele bare enda bedre.

Pink Berry: Yoghurtis med all verdens gode toppinger. Uslåelig. Finnes mange av disse, spredt rundt på forskjellige deler av Manhattan. Under ser dere en av mine favoritter- ikke SÅ usunt som mye annet heller.



T-banen: De gule taxiene i New York er jo bare SÅ billige? Vel, ikke like billig som man skal ha det til. Billigere enn hjemme, men man merker det på lommeboken. I tillegg tar det faktisk som oftest lengre tid enn å bruke subwayen. Skal innrømme at jeg var litt forvirret da jeg møtte undergrunnen for første gang, men det er så lett å lære seg at dere vil ikke tro det engang. Ettersom avenuer går på langs og gater på tvers kan man enkelt orientere seg om hvor man er og hvor man skal, på kartene som henger på stasjonene. Der blir du også informert om hvilke av banene som går til ditt stoppested. Ja, det er faktisk så enkelt. Om du fremdeles er forvirret, spør de ansatte- de er bare glade for å kunne være til hjelp. Et ukeskort koster $30- da har du ubegrenset bruk.



Tao: Uten tvil den beste restauranten i New York. Fantastisk mat, hyggelig atmosfære. Har ikke blitt skuffet over noe av det jeg har prøvd på menyen, allikevel har jeg mine favoritter. Forrett- Pork springrolls, Hovedrett- Crispy Orange Chicken, Dessert- Assorted icecreams / Giant fortune cookie. Besøk Tao om du er i byen!



Top of the rock: Hvorfor stå i den eviglange køen på Empire State Building når det finnes et bedre alternativ? Fra toppen av Rockefeller Center har du den beste utsikten over hele byen. Her kan du også kjøpe billett i forveien, slik at slipper køen og kan ta heisen direkte til utsiktsplassen. Anbefaler en tur opp både på dagtid og på kveldstid. For voksne koster billetten $22, det tilsvarer ca 120 norske kroner. Billigere og bedre enn Empire.



Staten Island Ferry: Sjøluft kan virkelig være godt for lungene om du befinner deg på Manhattan over lengre tid. Uansett hvor lang tid du har til rådighet bør det å se Manhattans skyline fra sjøen prioriteres. Du kommer også ganske nærme frihetsgudinnen, om du ikke har behov for å gå inn i henne, holder det med denne turen. Turistattraksjonen er vel alene om å være 100% gratis, alle dager i uken. (T-bane 1, downtown- til siste stopp)



Don't be sad because it's over - smile because it happened!

Det er 1 uke siden jeg forlot byen i mitt hjerte. De 4 månedene jeg bodde i New York fløy bare avgårde. Vi har opplevd så mye. Årstidene forsvant på et blunk. Jeg var så heldig å få oppleve både vinter, vår og sommer i det store eplet. Å se gjennom alle bilder som ble tatt får meg til å innse hvor mye vi har gjort og hvor mye jeg har lært, både om meg selv og andre. Pengene ble på mystisk vis borte fort de også, men jeg angrer ikke et sekund. Månedene jeg levde i denne byen har gitt meg så mye, anbefaler alle å gjøre noe slikt- jeg elsket det.



SÅ må jeg bare gratulere min kjære eks-roomie, Elise! Hun kom inn på eksponeringsdesign på Westerdals som hun ønsket så inderlig. Det er uten tvil fortjent og jeg er veldig veldig glad på dine vegne. Jippiiii!

Tell the world, I'm coming home..

At bloggingen de siste dagene har vært litt bånn i bøtta er det vel ingen tvil om. Føler allikevel at jeg har gode grunner til å ha vært litt fraværende - i'm going home. Dette blir sannsynligvis det siste innlegget mitt fra byen i mitt hjerte. Kjært barn har mange navn, stedet jeg viser til blir også kalt både det store eplet og byen som aldri sover. Det er selvfølgelig New York jeg snakker om, her har jeg tilbringt de siste 4 månedene, nå skal jeg hjem.

Akkurat nå har ikke kroppen min det særlig bra, de forskjellige følelsene slåss mot hverandre inni den. Selvfølgelig skal det bli godt å komme hjem til familie, kjæreste og venner. Gleder meg til å gi de en god klem og snakke med de om alt mellom himmel og jord. En stor klump vokser allikevel i magen min, tror den er på vei opp mot halsen, føles nesten som om jeg snart må spy. Å tenke på at jeg skal forlate en by som denne og fantastiske mennesker her nede fører til at jeg ikke vil hjem. New York kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt.

Carrie Bradshaw's front door..

På flyplassen - Florida om få timer

Hola! We're on our way to Florida. Sitter på flyplassen, litt tidlig ute. Flyet går om litt over 1 time- og om 4 er vi i Orlando. Værmeldingen viser strålende sol og 38 grader. Skjønner godt om dere er litt misunnelige, hehe.

Se på søte Elise, at hun er klar for ferien er det ingen tvil om. Anbefaler en tur innom bloggen hennes.



Ha en fin dag alle sammen, neste gang vi snakkes er jeg på plass i varme og solfylte Florida.

Florida i morgen

God morgen. Jeg må bare si en ting, du vet du bor i New York når du får kyllingvinger og milkshake levert på døren kl 2 om natten. Det gjorde nemlig jeg og Elise da lysten på noe godt plutselig meldte seg.



I natt reiser vi til Florida- Disneyworld, bading, sol og 38 grader. Can't wait. 

I put my new shoes on

Når vi egentlig skulle gå over Brooklyn Bridge og besøke Met steps begynte det plutselig å regne. Hmm, hva gjør man da? Da utsetter man planene og reiser på shopping istedet. Jeg kom hjem med en jakke, et par sko, en bluse og en shorts. Endelig begynner det å dukke opp sommerklær jeg virkelig liker i butikkene.

Sandaler med kilehæl fra DSW (Designer Shoe Warehouse). Disse kommer til å bli en sommerfavoritt.

Jeg savner dere!!!



Kjendis

Hipp hipp hurra, gratulerer med dagen kjære Norge! Så gøy at mange har sett meg på NRK fra de filmet 17 mai toget i Brooklyn, noen har også lagt merke til et bilde fra dagen på side2.no. Å-kjendis, haha.

"Borte bra, hjemme best". Det ordtaket passer veldig godt for hvordan jeg føler det idag. Jeg savner bunaden min, å gå i tog rundt Skaugum, møte masse kjente, norsk grillmat og norsk is. Greit nok at vi fikk feiret litt på forhånd i Brooklyn, men det ble jo ikke helt det samme, for å si det mildt. Skal sies at vi lagde vår egen lille feiring i går kveld da. Spiste på favorittrestauranten, Tao. Det tok ikke lang tid før vi skjønte at de på bordet ved siden av oss var norske- jentene som hadde fått i seg litt vin fant ut at vi skulle synge nasjonalsangen kl 00.00. Det gjorde vi, eller de i allefall, jeg ble egentlig litt flau. Nabobordet hang seg på, da ble det mye mer morsomt. 

Håper dere hjemme har hatt en toppers dag og får en flott kveld - gratulerer med dagen Norge!



17 Mai feiring i New York

Igår, 15 mai, var det 17 mai feiring her i New York. Regner med at grunnen til at det ikke feires på selve dagen er at nordmenn er på jobb da, i tillegg er det vel kanskje lettere å stenge av så mange gater på en søndag.

Feiringen fant sted i Brooklyn, her bor det nemlig en del nordmenn/ etterkommere av nordmenn. Det hele startet med et stort tog, vil vel nesten heller kalle det en parade. Vi var selvfølgelig en del av den. Gikk med sjømannskirken her nede. Etter toget var avsluttet ble det vafler med bringebærsyltetøy og pølser i lompe.

Visste dere at vi har en egen "Miss Norway" i New York? Det visste ikke jeg..

.. også har vi maange søte små frøken norge. De vinket på kongeligvis selvsagt!

Fanen til sjømannskirken som vi gikk sammen med. Da vi nærmet oss dommerene fikk vi streng beskjed om å stille oss opp på flotte linjer, dette skulle vi nemlig vinne. Så da ble det nasjonalsang og skikkelig 17 mai følelse.

HEIA NORGE! Av en eller annen grunn dukket det opp et par innslag med svenske saker og ting i paraden. Hvorfor skal de absolutt snike seg inn overalt? Wake up call, dette er VÅR dag, ikke deres!

Norge i rødt, hvitt og blått!

Fornøyde jenter, viste seg at vi ikke trengte paraplyen da. Været ble faktisk MYE bedre enn meldt.

Dette likte jeg, hvertfall bedre enn sekkepipene som kom hvert 5 minutt. Hva har det med Norge å gjøre?

Roald Amundsen, ja.

Herlig å se små piker og gutter i bunader som veivet med flagget sitt. 17 mai, er vi så glad i!

Så kom vi kanskje til det beste av alt. Vaffel og pølsebod, du kunne til og med kjøpe solo.

Elise var veldig fornøyd med den nystekte, varme og gode vaffelen.

Jeg var mer fornøyd med pølsene. Smakte som de hjemme, for første gang. Lykke. 

Denne dagen fikk meg til å innse hvor gjerne jeg skulle vært hjemme på vår nasjonaldag. Litt trist at jeg befinner meg på andre siden av verden akkurat da. Vil ønske alle hjemme en fantastisk 17 mai feiring i morgen! :)

Black, white and gold

Når jeg var på Century 21 på torsdag var jeg nok en gang på utkikk etter noen clutcher, spesielt svart og hvit. Det har jeg egentlig lett etter så lenge jeg har bodd i denne byen, men har rett og slett ikke funnet noe særlig.

Da jeg fant både sort og hvit måtte jeg bare kjøpe begge. 120 kr for hver- det er jo billig.



Så dukket denne opp da, gull! Den falt jeg for med en eneste gang, liker spesielt at det er så stor plass i den.

Ny jakke, ny genser og nye sko



Jakke- Zara // Genser- Victoria's Secret // Bukse- Pieces // Sko- Mär-ket // Clutch- Elaine Turner

Brooklyn bridge og Met steps

God morgen. Herlighet, nå er det lørdag igjen- om 1 uke på denne tiden er vi i Florida! Gjett om det skal bli deilig, spesielt siden New York været ikke er noe særlig fremover. Idag er en av de få dagene det ikke er meldt regn, så da er det bare å utnytte den da. Planene er to av tingene som står på must-listen imens vi er her.

Først skal vi gå over Brooklyn Bridge- tenk at vi ikke har fått gjort det før nå. Etter turen er gjennomført skal vi besøke "Met steps". Trappetrinnene er vel kanskje ikke like kjent som broen, men jeg kan love at deg at du har sett de før, i allefall om du ser på Gossip girl. Disse finner du utenfor Metropolitan Museum of Art.

Taxi? Nei takk, vi har limousine!



Gratulerer med dagen Jeanett!

Igår var det et bursdagsbarn her i New York. Skjønne Jeanett fylte endelig 20! Jeg og Elise hadde avtale med moren hennes om å gjøre dagen ekstra hyggelig for henne. Klokken 07.00 spratt vi opp av sengene våres, fant frem magnoliakaken som sto i kjøleskapet, bursdagshatter og litt dilldall. En time senere satt vi turen mot Jersey der Jeanett bor i et superfint leilighetskompleks med tre andre søte piker. Vi var veldig spente på om hun var våken, og var hun hjemme? Tenk om hun dro et sted? Litt før ni sto vi utenfor døren og banket på som bare det.

Det tok laaaang tid før vi fikk noe tegn om at noen befant seg i leiligheten. Vi banket så hardt på døren at han som bodde ved siden av kom ut, fordi han trodde det var til han. Der sto vi da, 5 jenter med bursdagshatter og kake med lys- ingen svar. Vi ga ikke opp, plutselig åpnet et trøtt og overrasket ansikt døren. Veldig vellykket. 

Må si jeg liker utsikten fra Jersey og over til Manhattan. Også må jeg jo nok en gang si gratulerer med dagen Jeanett! Kvelden feiret vi på tapasrestaurant med god mat og drikke- og PinkBerry til dessert selvfølgelig.

Skulle ønske jeg var rik, jeg..

Åh, ble ikke bare litt misunnelig når Elise kom hjem med posene sine i går. Ble litt shopping på Woodbury ja, teite kroppen min som nektet meg å bli med. Jeg SKAL få tatt meg en tur dit før vi drar hjemover. Du kan virkelig gjøre kupp. Elise kom hjem med en nydelig kjole som egentlig koster 18000 kr, hun fikk den for under 2000!

Så må jeg nesten tipse dere om et spisested her i New York. Serendipity- dra dit! Egentlig ikke for å spise maten, men desserten derimot. Mmm.. Får vann i munnen bare av å tenke på det vi spiste der i går.



Først har vi min dessert. Banansplit. Alle som kjenner meg vet at jeg har snakket en del om den jeg spiste på Malta? Denne var ENDA bedre- da er den god altså. Tviler veldig sterkt på at du finner en som slår denne.



Så har vi Elise sin dessert da. "Frozzen hot chocolate", den var visst ikke så verst den heller, hehe.

Restauranten finner du på 60ene gate, mellom 2 og 3 avenue! Absolutt verdt et besøk om man vil ha noe søtt og godt. Må belage seg på litt ventetid da. Vet at det ofte er over 2 timer, var heldige i går- ventet 15 min. 

Woodbury = outlet



God morgen! Gjesp, jeg er trøtt. Vekkeklokken sto på, jeg skulle nemlig på shoppetur. Woodbury ligger omtrent 1 time fra Manhattan. Outlet shopping er alltid gøy og her finner man flere herlige butikker. Kan jo nevne noen? Hmm.. American Apparel, Balenciaga, BCBG, Kenneth Cole, Michael Kors, YSL, Jimmy Choo. 

Selvfølgelig måtte jeg våkne opp i en kropp som var lite samarbeidsvillig. Magen og ryggen gjør like vondt begge deler, så da måtte jeg jo bare bli hjemme. Kjedelig, blir sikkert ikke mer gøy når Elise kommer hjem med poser derfra i ettermiddag. Velvel, får se de to kvartfinalene som spilles i hockey-vm jeg da.

Sommer på jorda..

.. smil overalt :)



Som jeg elsker dette været. De siste dagene har det kun vært sol, har faktisk blitt litt solbrent. Å gå tur nede ved havet er blitt en fast del av dagen, vannet glinser og sjølukten får det til å krible i magen. Deretter går turen til parken, prøver å bli litt brun før avreise til Florida om 11 dager. Elise har jukset, hun har nemlig tatt sol. 

Min lillesøster er søt



Coney Island - Strand og fornøyelsespark

For en fantastisk følelse å kjenne sanden mellom tærne. Coney Island ligger i den sørlige delen av Brooklyn, her finner du en stor sandstrand og en fornøyelsespark. 30 minutter med t-bane, plutselig var det som om vi befant oss et helt annet sted enn i New York. Å tilbringe sommerdager her er rett og slett nesten som syden.



En liten stund ble jeg stående og bare beundre havet, som ser ut til å være uendelig. For et fint sted.



Men etterhvert måtte jeg jo leke meg litt selvfølgelig. Var av en eller annen grunn utrolig rastløs i dag, så dette var virkelig stedet å være. Deilig å kjenne saltvannet under føttene, kaldt, men veldig veldig godt også.



Etter å ha kost oss på stranden i noen timer testet vi ut den lille fornøyelsesparken som ligger rett ved siden av. Det kriblet i magen av de få "karusellene" vi tok på idag, hvordan skal det gå med meg i DisneyWorld? Har av en eller annen grunn blitt mye mer pysete med årene, før elsket jeg de sykeste berg og dalbanene.



Litt mat måtte jo til før vi dro hjemover. Helt utrolig fornøyd med denne dagen, håper vi får presset inn enda en Coney Island-tur iløpet av de siste ukene her. Programmet fremover er rimelig tett skal jeg si dere.

Marc by Marc Jacobs



Times Square på kveldstid




The best milkshakes in town


I New York? Lyst på milkshake? Besøk "The Diner" i Meatpacking District. 14th street, 9th avenue.

Lørdagskveld med søte piker

Sommeren er fremdeles i New York, jeg elsker byen mer og mer for hver dag som går. Formiddagen ble brukt til noen timers shopping i favorittgaten, Bleecker Street. Kjøpte blant annet kjolen jeg har på meg på bildet under.

Så var det på tide med litt middag da. Hard Rock Café var avtalt for flere dager siden, har gått og tenkt på de kyllingvingene litt for lenge nå. Greit gode, altså. Elise og Madeleine var det herlige selskapet for kvelden.



Etter restaurantbesøket tok vi oss den lille gåturen til en av kinoene på Times Square. "Something Borrowed" har fått alt annet en gode kritikker her nede, men nok en gang er jeg litt uenig. Noen av skuespillerene var litt så som så, men historien var jo uansett søt. Litt klisje selvfølgelig, men det er vel slik jentefilmer skal være? 

Frokost på McDonalds

Som sagt er lørdag dagen da vi spiser akkurat hva vi vil, akkurat når vi vil. Derfor endte vi opp på McDonalds i dag tidlig. Ble ikke noe stor meny da, bare så det er sagt. Dobbel cheeseburger, barnemeny pommes frites og liten sjokolademilkshake. Heldigvis er det ikke noe som gjøres ofte, første gang vi har spist frokost der faktisk.



Om du besøker en McDonalds hjemme i Norge rundt frokosttider er det eneste du møter kleine mennesker, nå i mai vil vel dette i stor grad bestå av russ. I New York derimot, her var det nesten fullt. På flere av bordene satt det barnefamilier og tro det eller ei, mange eldre var det også. Godt vi har litt sunnere vaner hjemme!

Lørdag = kosedag

Nå skal jeg bare sove, når jeg våkner igjen er det skikkelig kosedag. Spiser hva vi vil og finner på hyggelig ting. At vi bare har igjen 4 lørdager her er en skremmende tanke! Gjett om de skal nytes da dere? JA, det skal de!

Sommer i New York - No doubt about it!

Solen strålte inn gjennom vinduet i dag tidlig, en gledelig overraskelse ettersom det egentlig var meldt overskyet. Vi er så heldig å ha en park like rundt hjørnet, slik er det ikke for alle som bor i New York. Dette utnytter vi derfor mest mulig så fort solen titter frem. Skal sies at Central Park er førstevalget, men det blir heller når det er avtalt på forhånd ettersom det er litt reisevei. Når vi først drar dit, er vi der hele dagen.



Nå er det ikke lenger noen tvil. Sommeren er kommet til byen. Når man kan ligge i bikini og sole seg kan man med sikkerhet kalle det sommer. Værmeldingen melder aldri noe lavere enn 20 grader, og det gjør meg så GLAD!



På dager som denne skulle man ønske man bare kunne bli i denne fantastiske byen for alltid. Akkurat nå vil jeg på ingen måte hjem. Jeg liker meg her og kunne vært her for alltid, hvertfall på sommeren. Da hadde det selvfølgelig vært nødvendig å flytte familien ned hit da, og Stian. Kunne ikke tenkt meg noe bedre akkurat nå.

Det er så herlig med sol

Ingenting er bedre enn å våkne av at solen stråler inn gjennom vinduet. Blå himmel, en perfekt start på helgen. Da er det bare å komme seg ut i det fine været. Først står frokost på planen, så tar vi turen til parken.

Kondis? Hva er det for noe?

Hjemme fra årets første skikkelig joggetur. Ble ikke veldig motivert da jeg våknet til øs pøsende regnvær. Allikevel ble det nye treningsutstyret tatt på og turen gjennomført. Var vel ute i rundt 45 min, kan ikke huske sist jeg var så våt, kan heller ikke huske sist jeg var så svett for den saks skyld. Det eneste jeg tenkte på var hvor deilig skulle bli å komme hjem, men er stolt av å ha kommet i gang, dette går veien!

En dag det blir litt finere vær skal jeg legge turen til Central Park. Herregud, se hvor stor den faktisk er.

It's time to get fit

Som sagt har jeg gjort litt endringer i kostholdet. Fra nå av er det lavkarbo som gjelder, men jeg unner meg litt sukker og søtsaker en dag i uken. Fra i dag vil også jogging stå på planen. Målet er å gjøre kroppen sunnere.

Mange klarer vel å gjette seg til hvilken butikk jeg besøkte i går, når dere ser logoen på posen jeg fikk med meg hjem? Svaret er NikeTown. En stor 5 etasjers butikk som ligger mellom 5th avenue. Utvalget er fantastisk.



Det er så mye å velge i, skulle jeg tatt valget på egenhånd ville jeg blitt stående og titte ut i luften i flere timer. Heldigvis er de ansatte veldig flinke og behjelpelige, dermed ble det å ta med meg riktig sko hjem mye enklere. 



Sports-bh, løpetights og en singlet "som puster" ble også lagt i handlekurven. Med andre ord er jeg veldig klar for min første joggetur i morgen tidlig. Nå er det på tide å ta kvelden. God natt New York, god morgen Norge!

Let's do this!

Så gøy at mange ville være med på en liten skjerpings frem mot bikinisesongen. Let's do this. Fikk noen andre kommentarer på innlegget også. En av dere lurte på oppskriften på lavkarbo is, jeg linket til den, men gjør det gjerne igjen- den finner dere her. En annen forsto ikke hvorfor jeg ville slanke meg, da må jeg si at det er heller ikke det jeg har tenkt til. Jeg ønsker å føle meg sunn og frisk ved å spise mat som gjør kroppen min fornøyd. Lavkarbo passer nok ikke alle, men jeg tror det kan passe meg godt. Har på ingen måte tenkt til å sulte meg og tilslutt se ut som en strek. Det eneste jeg ønsker å oppnå er å være sunn og fornøyd selv.

Nå skal jeg ut å gjøre litt innkjøp som kanskje kan føre meg et steg nærmere bikinikroppen, noen som vil gjette hva det er? Turen går til en butikken med mange etasjer som ligger på 5th avenue. Vi snakkes senere.

Inspirert av fotballfrue

Ok da, det er kanskje ikke fotballfrue som er grunnen til at vi tester ut lav-karbo, men å prøve ut noen av oppskriftene hun legger ut er nok absolutt ikke helt feil. I kveld lagde jeg og Elise lavkarbo is til gossip girl. Veldig god. Veldig mektig var den også, men det er helt i orden- gjør meg ikke noe å ha litt igjen i fryseren.

Nei, nå er det ikke lenge igjen til bikinisesongen. Full skjerpings her i gården, noen andre som er med på den?

Hyggelig besøk og 1 mnd til hjemreise

Nå har Anniken, Elisabeth og Ida, som har vært i New York den siste uken, satt kursen hjemover mot Norge igjen. Veldig hyggelig å se noen av jentene fra Asker, begynner virkelig å savne alle hjemme nå. 

Tenk at idag har jeg vært her i 3 måneder, om bare 1 skal jeg hjem. Det blir både godt og vondt. Å se alle der hjemme blir så herlig, spesielt familien og Stian. Er en god del piker det skal bli godt å møte også. Andre ting jeg gleder meg til er å sove i egen seng, spise norsk mat, litt friskere luft og ikke minst roligere omgivelser. Allikevel kommer det til å være veldig trist å reise herfra. Spesielt kommer jeg til å savne min søte roomie, Elise. Billige shopping- og matpriser kunne jeg gjerne hatt hjemme også. Det samme gjelder Tao og Pinkberry.

En ting er sikkert, den siste måneden skal nytes fullt og helt. Vi har masse planer for hva vi skal gjøre her i byen, og vi reiser til Orlando i Florida om 19 dager. Der står soling, god mat, shopping og DisneyWorld på planen.

Good morning

Ny uke, nye muligheter! Det første ønsket jeg har er at Norge skal slå Usa i hockey, sitter og ser kampen på nettet. Må også benytte sjansen til å gratulere med seier over Sverige, nå er vi ikke lenger "lillebror". 

Mandager har blitt en av mine favorittdager her nede, noen som vil tippe hvorfor? Svaret er "Gossip girl", vi samler oss rundt tv'en klokken ni for å se den nyeste episoden. Etter vi møtte Ed Westwick (Chuck Bass) har jeg blitt enda større fan, det er absolutt et av høydepunktene i løpet av uken. Bare 3 episoder igjen av sesongen nå.

Jeg sier bare - Nam!

Igår sto som sagt Tao på kveldsplanen. Maten her er rett og slett uslåelig. Alle rettene har sin egenart og smak. Av det jeg har spist har alt vært godt, er ikke så lett å bestemme seg for hva man skal velge med andre ord. Når vi først er på Tao, da skal jeg kose meg skikkelig- kjører derfor på med en 3-retters. Her er det jeg spiste i går:

Til forrett ble det "Pork Spring Rolls" som kommer med dippsaus på siden.  Alt på denne menyen frister, noe som gjør det å bestemme seg vanskelig. Kan også på det varmeste anbefale "Jumbo Shrimp" og "Crabcakes"

Hovedretten- "Crispy Orange Chicken". Denne retten er det vanskelig å beskrive med ord. Den gir rett og slett vann i munnen- helt himmelsk. Ettersom jeg fant min favoritt tidlig har jeg ikke prøvd så veldig mye annet. Har jo fått smake litt av andre da. Om du for eksempel ønsker noe fra sjøen bør "Crispy Coconut Shrimp" vurderes.

I ble det bare helt vanlig is til dessert. Valget av smaker falt på kokosnøtt, vanilje og kaffe. 

MEN- min egentlig favoritt er "Giant Fortune Cookie", denne anbefaler jeg alle å prøve:

Prøv å passe på at du sparer litt ekstra plass i dessertmagen- ikke fyll den med noe annet. Inne i denne store fortunecookie'n finner du på den ene siden hvit sjokolademousee og på den andre mørk sjokolademousee. Aaaaaltfor god, nesten så det er skummelt. Frukten gjør desserten helt perfekt, rett og slett.

Min beste sommer

Som mange sikkert har fått med seg kjører blogg.no en konkurranse i samarbeid med Escada, der man kan vinne en reise for to til vakre Goa i India. Oppgaven går ut på å skrive om ditt beste sommerminne, men for min del blir innlegget om min beste sommer. Sommerferien i 2008- da jeg møtte og ble kjent med verdens beste gutt.

Jeg husker sommerferien i 2008 som om det var i går. 17 år gammel og nesten den eneste i jentegjengen som ikke fikk lov å reise til Magaluf. Ikke en god start med andre ord. Det skulle vise seg å bli mye bedre med tiden, den dag i dag er jeg overlykkelig for at mamma ikke lot meg dra. Noen uker før jentene var klare for avreise, dukket det opp en ny og spennende person- som skulle vise seg å til stor grad endre deler av livet mitt.

Det hele begynte en varm og deilig førsommerkveld. Jeg hadde vært ute med vennegjengen og hoppet på siste buss hjem. Skulle absolutt ha tak i en person, men kunne ikke finne mobilen min noen steder. Hva gjør man da? Jo, man spør noen på bussen pent om man kan låne. Stian, som nettopp hadde fylt opp kontantkortet, lånte velvillig bort mobilen sin. Jeg takket pent og tenkte ikke noe særlig mer over saken. Et par dager senere, da jeg var på besøk hos en kompis dukket det plutselig opp et msn-vindu når jeg satt på pc'en hans. Det viste seg å være Stian og vi fant etterhvert ut at vi hadde møtt hverandre et par uker tidligere- på bussen. Samtalen hadde god flyt og etter dette forsatte vi å holde kontakten. Vi ble noen dager senere enige om å møtes og finne på noe, egentlig mest ettersom vi begge var blitt "forlatt" av venner som hadde reist på ferie.

Vi klikket med en gang. Personlig var jeg litt redd for at jeg ikke skulle ha noe særlig å snakke med gutten om, vi kjente hverandre jo ikke særlig godt. Det viste seg å ikke være noe problem i det hele tatt. Tok ikke mange dagene før jeg virkelig var litt betatt og følte at jeg hadde møtt en som ikke var som alle andre personer. 

Dagene vi tilbringte sammen gjorde noe med meg. Alle inntrykk ble mye sterkere enn de hadde vært tidligere. Jeg husker følesene, luktene, lydene - absolutt alt. Sommerfuglene i magen ble større for hver dag som gikk.

En herlig kveld i august kunne jeg endelig kalle han kjæresten min. Alt hadde gått veldig fort- noe som førte til at ganske mange hadde tanker og meninger om oss. For å være ærlig trodde nok de fleste at forholdet kom til å ta slutt fort. Jeg var vel egentlig aldri i tvil, dette var noe som ville vare lenge. Viser seg jo at jeg hadde rett :) 

 

Ben & Jerry's er overvurdert!

God morgen! Da er det endelig lørdag og i dag har vi flere koselig planer. Starter dagen med brunsj-pannekaker på Life. Middagen finner sted på Tao, det er noe jeg og Elise har gledet oss til i hele denne uken faktisk.

Jeg må bare få sagt en ting. Aldri tidligere har jeg vært særlig fan av Ben & Jerry's, men siden mange her nede har lagt sin elsk på isen, ga jeg den en sjanse til. Må si den er litt oppskrytt jeg altså- noen som er enige?

Wasabi kylling

I går kveld tok jeg og Elise turen til en japansk restaurant i nabolaget. Vanligvis blir det ofte til at vi spiser på de stedene der vi allerede har smakt maten, da blir man jo garantert fornøyd. Men har funnet ut at vi må teste ut litt mer av det New York har å by på, så skal bli flinkere til å prøve nye og spennende spisesteder.


Miso-suppen som tydeligvis alle får til forrett var ikke spesielt god. Jeg fikk nok etter et par skjeer, så kan ikke si den falt helt i smak, nei. Elise synes den smakte som "hestefôr" - det sier vel sitt? 


Da hovedretten kom på bordet var det andre boller. "Spicy chicken with wasabi", sterkt og godt. Ettersom vi prøver å innta så lite karbohydrater som mulig(bortsett fra på lørdager), ble det kun grønnsaker ved siden av. Lærte i allefall at det kan lønne seg å ta sjansen på nye restauranter da- hit kommer vi til å dra flere ganger.

Ta dine egne valg - uansett!

Jeg har fått noen mail fra jenter rundt omkring der ute som lurer på hvordan det er å være så langt unna kjæresten. Derfor tenkte jeg at et innlegg om mine tanker og meninger rundt dette temaet var på sin plass. 

Når det var avgjort og bestemt at jeg skulle reise hit fikk jeg selvfølgelig en del tilbakemeldinger fra både familie og venner. Noe jeg hørte gang på gang var hvor bra folk synes det var at jeg gjorde dette på tross av at jeg har kjæreste hjemme. Vi bor sammen til og med - men nå skulle jeg ut i verden på "egenhånd". 

Hvorfor skulle jeg valgt å ikke reise hit i 4 mnd pga at jeg har kjæreste? Husker jeg tenkte på det et par ganger da mennesker fortalte meg hvor flott og modig det var. Hvorfor er det modig? Betyr det som oftest slutten? 

Ærlig talt- om et forhold ikke er sterkt nok til å holde en tid fra hverandre, ville det vel ikke holdt i lengden uansett? Når man er på vår alder tror jeg det er viktig å oppleve litt alene, utfordre seg selv, leve livet- uansett om man har kjæreste eller ei. Selvfølgelig vil gutten eller jenta di gjerne ha deg hjemme, men om personen virkelig er glad i deg bør han / hun unne deg noe som vil bli en opplevelse for livet. At Stian tok det med et smil er jeg glad for, selvfølgelig hadde det ikke vært noe særlig om han ikke hadde likt det. Må jo si jeg hadde reist uansett da. Jeg tar tross alt mine egne valg, men det er virkelig godt med en kjæreste som støtter deg i valget.

Forholdet mellom oss har vokst på månedene jeg har vært her nede. Jeg har innsett mer enn noen gang hvor bra jeg har det med Stian. Jeg er så heldig som har en gutt som ønsker meg alt godt her i verden. 

Skal si det var godt å se Stian igjen da. Å ha besøk av han var fantastisk. Jeg trives utrolig godt i denne byen og angrer ikke et sekund på at jeg valgte å reise hit. Allikevel gleder jeg meg til å komme hjem. Ser frem til å våkne opp sammen med kjæresten, tilbringe dagen med han og legge meg med han kvelden.

Uansett vil jeg si til alle unge jenter der ute at det å ha kjæreste ikke bør hindre deg i å leve ut drømmene dine. Jeg har vokst så mye på det å oppleve en "litt annen verden" på egenhånd, og forholdet blir sterkere for hver dag som går. Jeg har tro på at avstand en stund kan gi enda tettere bånd, det er i allefall slik jeg føler det.



3 ønskeinnlegg!

De siste dagene har jeg fått noen ønsker om innlegg dere lesere gjerne vil jeg skal skrive:

-Hvordan er det å bo så langt borte fra kjæresten?

-Hvilke steder bør man besøke om man skal på ferie hit?

-Shoppingen i New York City.

Innlegget om mine tanker og meninger rundt det å være så langt unna kjæresten er nesten ferdigskrevet allerede og vil bli postet på bloggen innen få timer- så det er bare å følge med om du er en av de som ville lese om dette.

Så skal jeg selvfølgelig få skrevet litt om New York så snart jeg får tid. Synes det er gøy at dere kommer med litt ønsker, fortsett med det :) Bare å kommentere eller sende meg en mail på forviken@hotmail.com.

Kjendiser spottet i Bleecker Street

I går da vi var på en liten shopperunde i Bleecker Street dukket jammen meg to kjendiser opp. 

"Peyton" fra One Tree Hill og "Danny" fra Grey's anatomy. Ettersom de var ute på tur med den søte lille sønnen sin følte vi ikke akkurat for å spørre om vi kunne ta et bilde, men litt snikfotografering ble det selvsagt likevel.

Bilder - Staten Island Ferry




Sommerdag i Central Park

I dag kom sydenværet på besøk til New York - da måtte vi selvfølgelig ta turen til Central Park.

Lunsjen for dagen var salaten fra EuropaCafé, som jeg har nevnt på bloggen tidligere. 

Må si den faktisk smakte enda bedre enn sist, når den ble spist ute i det fine været.

Når det er sol og sommer skal man kose seg. Derfor ble det jordbær, blåbær, skogsbær og bringebær til dessert.



Etter å ha kost oss i parken i over 2 timer var vi veldig svette og egentlig ganske klare for å reise hjem.

Håper på mange slike dager fremover- værmeldingen ser dessverre ikke særlig lovende ut.. krysser fingrene!

26 grader, blå himmel og strålende sol!

For en herlig morgen. Har nettopp kommet hjem fra 1 times gåtur langs vannet her på Manhattan. Solen stråler og det er varmere enn i syden. Temperaturen har holdt seg sånn i 2 dager nå, så vi satser på at sommeren er her for å bli. Nå skal jeg hoppe i dusjen, shave legger og slenge på en sommerkjole- piknik i Central Park venter.


Søte Elise i det fine været.

Robert Pattinson er ikke kjekk..

.. men den nye filmen han spiller i, "Water for Elephants", var veldig bra. 



Filmen hadde litt av alt. Action, drama og selvfølgelig kjærlighet. En god blanding med andre ord. En eldre mann dukker opp på et sirkus som er ankommet byen, og slik begynner det. Han forteller oss sin historie og vi ser tilbake i tid. Da han var en ung veterinærstudent, som mistet foreldrene sine i en tragisk bilulykke. Ingenting virker meningsfylt lenger - han forlater alt han en gang kjente, og ender opp på et sirkustog. Og derfra utvikler historien seg til å bli spennende, eventyrlig og full av kjærlighet. Filmen ble fort en av mine favoritter.

Tilbake til overskriften, så må jeg si at jeg ikke kan si meg enig med de fleste andre der ute. Robert Pattinson er ikke spesielt kjekk. Elise og Jeanett fikk seg en god latter i går da jeg presterte å si at han ligner på en skilpadde. Han er absolutt ikke stygg, men ikke at de kjekkeste heller- helt midt på treet. Det jeg kan forstå er at man blir litt betatt når man ser han på lerret, de fleste rollene han spiller er jo ganske sjarmerende. 

Trist avslutning på fantastiske dager..

Det var helt fantastisk å ha Stian på besøk her i New York. Tiden gikk fortere enn noensinne før og vi bare koste oss sammen. Turistattraksjoner ble det ikke så mye av, men han fikk i allefall med seg utsikten fra "Top of the rock" og gigantiske Central park. Ellers har det gått mye i shopping og god mat. Stian likte både isen på Pinkberry og maten på Tao like godt som jeg gjør, så da ble det selvsagt flere turer dit. Ellers har vi tatt turen til mange spisesteder her i East Village- og for det meste holdt oss unna stedene der turistene flyter over i påsken. 

Men, all good things come to an end. Stian måtte jo hjem igjen. Nå er det jo tross alt under 40 dager til jeg setter nesen mot Norge, så tiden går nok fort. Skal jo innom Florida en tur i mellomtiden også.



Allikevel var det litt trist å se verdens beste kjæreste forsvinne gjennom sikkerhetskontrollen. Skal ikke si det ikke ble tårer. Det kom noen i taxien, så på bussen og til sist på flyplassen. Alt føles litt rart i dag. Det går over etterhvert vil jeg tro, så snart er jeg klar for nye eventyr i New York- den fantastiske byen som aldri sover.

Påske i New York

Tenk at påskeharen fant veien helt hit til New York, takk mamma. At jeg fikk påskeegg med masse norsk godteri var virkelig det eneste som gjorde at påskefølelsen var litt tilstede i går kveld. Å spise sashimi til middag er vel ikke akkurat noe jeg forbinder med påskeaften, men godt var det. Idag er det søndag, og jeg skal bare slappe av. Jeg er klar for å stappe i meg det resterende godteriet og kose meg i sengen med tv-serier. 

Petter Pilgaard is in town

Igår spiste vi på Tao. Restauranten har stadig kjendiser innom, men Petter Pilgaard var ikke akkurat den vi hadde forventet oss å se. Tidligere har Miley Cyrus og Ed Westwick blitt sett når noen av jentene har spist her. Denne gangen ble det Petter og Mari. Nok en gang var ikke bordet klart til tiden, men ettersom maten i restauranten er uslåelig gjør det ikke så mye. 30 minutter etter avtalt tid fikk vi endelig sette oss. 



Maten var veldig god som vanlig, faktisk så god at vi skal spise der igjen allerede i kveld. 

New York by night



Eksamen om 1 time!

Heisann hoppsann. Om 1 time har jeg eksamen i engelsk, men før den tid tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere litt om gårsdagen. Den besto av brunsj, World trade center, Madison Square Garden og Sockerbit.

Vi startet dagen med brunsj på "Life". Jeg er så glad i pannekakene der, men selvfølgelig måtte Stian velge noe annet. Han rynket litt på nesen da han så guacamolen, haha- grønne moste ting er skumle nemlig.



Med litt mat i magen satt vi oss på t-banen til World trade Center. Sykt hvor fort alt skjedde den 11 september 2001. Til tross for at jeg bare var 10 år gammel da det skjedde husker jeg den dagen veldig veldig godt.

Etter denne turen var jeg klar for litt oppmuntring. Ja, litt optimist må man være, vi dro til Madison Square Garden for å prøve å skaffe billetter til kveldens Rangers-kamp. Vi endte opp i en "cancellation line"- men skjønte etter 1 times tid at det bare var å gi opp. Får heller være der litt tidligere på onsdag kanskje?



Nå trengte vi litt sukker i blodet, etter å ha stått helt stille litt for lenge. Da besøkte vi Sockerbit, den svenske godteributikken på Manhatten, som jeg har skrevet om før. Sist var det noen som spurte hvor den lå. Adressen til butikken er 89 Christoffer Street, en sidegate i Bleecker Street. Nam, masse godt, men litt for dyrt.



Nå skal jeg på skolen å ha eksamen, imens Stian bare skal slappe av her hjemme. Ønsk meg lykke til :)

I love my life

Dette er et syn jeg liker. Den beste kjæresten utenfor inngangsdøren min i New York. Er så rart å tenke på at han faktisk bare er her på ferie, han må jo hjem igjen. Uff, det kommer til å bli trist. Akkurat nå er virkelig mitt største ønske at han bare kunne bli her sammen med meg frem til Juni, for da skal jo jeg også tilbake til Norge.

Herlighet, for en bra dag vi hadde i går. Etter jeg skrev at dagens shopping var overstått ble det jammen meg en runde til. Da tok vi turen til fifth avenue. En tur innom Magnolia Bakery var vi også, Stian måtte jo få smake de skremmende gode cupcakes'ene. Det ble vel egentlig lunsjen, de er ikke lite mektige for å si det sånn. 



Etter å ha vært en liten tur på Times Square dro vi hjemover. Varg Veum i sengen sto for tur. Jeg er så glad i de filmene, så da jeg fant ut at det var en jeg ikke hadde sett ble den lastet ned med en eneste gang. 

Når det nærmet seg kvelden var vi klare for litt ordentlig mat. Vi tok turen til en av restaurantene her i nærheten. Nydelig biff til middag, verdens beste sjokoladesufflé med vaniljeis til dessert. Og som jeg kanskje har nevnt har jeg en ganske så grei kjæreste? Han spanderte såklart middagen på meg, herlige gutten :) 

Dagens shopping overstått

Da var dagens shopping overstått. Turen gikk til Soho - og Stian fikk kjøpt seg masse fint. Lurer på hva det er med gutter og shopping? Hver gang vi er i utlandet kjøper Stian seg masse, men hjemme er han som oftest ikke særlig interessert i gå i butikker med meg, eller andre for den saks skyld. Nå slapper vi av i sengen med iskalde colabokser og planlegger resten av dagen. Er en god del å gjøre her, så det bør ikke bli så vanskelig.

Herlig følelse



Åh, det var så utrolig godt å se Stian komme gående på flyplassen i går. Tror aldri det har kriblet så mye i magen min noen gang. Vi har tross alt ikke sett hverandre på 2 og en halv måned nå, så det var på tide. 

Dagen i går ble egentlig brukt mest til avslapping og kos. Stian var så heldig at han fikk fly business ned hit, men allikevel sov han ikke noe særlig. Dermed ble det en tidlig kveld, noe som også førte til en veldig tidlig morgen. Klokken halv 7 våknet vi og frokosten ble subway. Nå er det tid for litt shopping i solen.

Da drar jeg til flyplassen..

.. for å møte verdens beste kjæreste som lander i New York om under 2 timer. 

Gratulerer med dagen lillesøster

Hipp hipp hurra for Ingerid som er 11 år i dag!!! Tenk at minste lillesøster allerede er blitt så stor!
Håper du får en kjempe fin dag og at du likte gaven du fikk av meg fra New York. 

Jeg savner deg!

New York i et nøtteskall!


Høye bygninger.


Frihetsgudinnen.


De gule taxiene..


.. og slik gjør du når du skal stoppe en av dem. Just like the movies.


Kjendisene. JA! Det er virkelig "Chuck Bass". 


Starbucks.


"Top of the Rock"- på Rockefeller Center, med Empire State Building i bakgrunnen selvsagt.


T-banen. Uansett hvor du skal her i byen kan du komme deg ganske i nærheten med metroen.


Butikkene. I Bleecker Street ligger designerbutikkene på rad og rekke. Mye billigere enn i Norge.


De store reklameskjermene på Times Square.


New York Rangers kamp. Er man interessert i hockey, må man på kamp om man er i denne byen..


.. også må man jo selvfølgelig heia litt ekstra på Mats Zuccarello Aasen. Han er jo tross alt fra NORGE!

Tapas med søte jenter

I går kveld besøkte vi tapasrestauranten som er kåret til den 4 beste i New York. Den heter La Nacional og ligger i West Village (14 st, between 7 & 8 avenue). Stemningen, maten, drikken- alt gjør at den er vel verdt et besøk.



Det kan lønne seg å bestille bord. Restauranten er ikke stor og dermed blir det stor kamp om plassene. Veldig populært med andre ord. Bra service, rask servering og fantastisk mat gjør restauranten nærmest uslåelig.

Selv bestilte jeg kjøttboller, chorizo og scampi. Ingenting skuffet, men det skal sies at kjøttbollene på Intermezzo hjemme i Asker slo disse. Det andre derimot var bare midt i blinken. Blir nok noen flere turer hit, ja.





God morgen New York, god kveld Norge!



For en herlig søndag. Kjæresten lander her om bare 4 dager og det ble i går kveld klart at Rangers er i Stanley Cup Playoffs. Det må jo bare føre til at humøret er på topp. Nå skal jeg hoppe i dusjen og bare nyte dagen. I kveld står god mat på planen. Vi skal på en tapasrestaurant som er kåret til en av de 10 beste i New York.

Håper dere i Norge har hatt en fin søndag foreløpig, spesielt lillesøster som har feiret bursdagen sin! 

Disneyworld - Florida


Den 21 mai er det bare å finne igjen det lille barnet som gjemmer seg inne i meg. Da er skole og alt overstått her, derfor har jeg og Elise bestemt oss for å ta en liten svipp tur til Orlando i Florida, vi blir i 6 dager før vi returnerer til New York. Her står avslapping, kos og ikke minst Disneyworld på planen. "The place where dreams come true". Hotellet vi skal bo på heter BuenaVista Palace Hotel and Spa - her er noen bilder:


Red riding hood

Red riding hood sto på planen i går kveld, eller rødhette og varulven som den heter på norsk. Kvelden startet med herlig sashimi og en pink berry til dessert, det er jo helg. På kinoen holdt det lenge med bare brus, den er ikke akkurat liten som dere ser på bildet over. Litt kjedelig at jeg valgte noe det viste seg at jeg ikke likte, da.

Men, tilbake til filmen. Personlig er jeg ikke veldig fan av overnatulige filmer i det hele tatt, men denne likte jeg virkelig. Vet den har ikke har fått så mye ros og at det er mange lave terningskast ute og går i aviser og lignende. Med andre ord flere som mener noe helt annet enn meg, men jeg vil si den absolutt er verdt pengene.

Slenger med traileren slik at dere kan få en liten smakebit:

Zuccarello tilbake i New York Rangers

Da det ble klart at Mats Zuccarello Aasen ble flyttet ned til farmerlaget Connecticut Whale var ikke lenger Rangers kampene her i New York noe jeg prioritere å bruke pengene mine på, det er nemlig ikke akkurat billig. Nå viser det seg derimot at han etter kun 1 uke er tilbake i NHL og da med andre ord å se i Madison Square Garden. Det liker jeg veldig godt. Skal ikke si jeg ikke ville gått på flere kamper om han ikke spilte, men det gjør det ekstra stas at en tidligere Frisk-gutt er å se på banen. Jeg har nok kanskje blitt litt patriotisk her nede. 


Skal sies at den siste seriekampen spilles i dag, men jeg har fremdeles stor tro på at Rangers når et sluttspill. Satser også på at Mats er å se på banen. Da prioriteres hockeykamper fremfor shopping nemlig.

Shopping på fifth avenue!

Dersom du er i New York og vil ha en god salat der du selv bestemmer hva den skal inneholde, dra på EuropaCafé. Der kjøper du en basic grønn salat - og bestemmer så hva du ønsker å tilsette fra den fantastiske salatbaren. Veldig god lunsj etter noen timer med engelsk, der vi diskuterte logoer og så en film om Calvin Klein.

Etter å ha fått litt mat i magen var vi veldig klare for shopping- vi satte nesen mot fifth avenue.





2 kjoler, 1 skjorte, 1 bukse og 1 clutch rikere. Nå skal jeg gjøre meg klar til å dra på thai-restaurant.

Fantastiske uker i vente!

Nå har nettopp en av de søteste pikene i verden bestilt tur hit til New York, nemlig Anniken. Hun reiser med søsteren sin og er i byen fra 25 april til 2 mai! Savner jentene hjemme, så det skal absolutt bli bra å få en av de ned hit. Blir en del besøk fremover med andre ord. Jeg gleder meg, tror April blir en herlig måned.

Nå, når jeg skrev dette fikk jeg akkurat vite at Ida også henger seg på. Åh, dette blir så bra!

Michael Kors - sandaler

Nå gleder jeg meg til sommeren. Fant disse fantastiske sandalene på DSW (Designer Shoe Warehouse) på Union Square, prisen var ca 1000 kr. Til min store forbauselse var de utrolig gode å gå i! Er de ikke fine?

The opposite of two - a lonely me and a lonely you

2 år og 8 mnd med deg <3 Nå er det bare 11 dager til du lander i New York, gjett om jeg gleder meg!

Den internasjonale putekrig-dagen

Idag er det den internasjonale putekrige-dagen. Vi tok turen til Union Square, der var putekrigen i full gang. Reportere, fotografer og et kaos av folk. Dessverre hadde vi ikke med oss pute, så vi fikk ikke komme inn på selve området. Da var det ikke like stas, men gøy å ha sett uansett. Det var virkelig puter overalt!!!

Converse All Star



Min lillesøster ble rimelig glad da hun fant ut at de har en egen Conversebutikk i Soho. Utvalget er mye større enn hjemme og skoene er også mye billigere. Her koster ett par litt under 300 kr. Da lillesøster reiste hit var hun stolt eier av 5 par allerede, da hun kom hjem igjen hadde hun hele 10 par Conversesko- det er mange det!!

Lillesøster- Kaja <3

Personlig eier jeg bare ett par, men det er jo tross alt ett par mer enn jeg hadde da jeg kom hit.

April allerede??

Tenk at det er april allerede. Denne måneden bringer så mye koselig med seg. Det viktigste er våren, men påsken er jo også verdt å nevne. 2 måneder av mitt opphold i New York er unnagjort, nå er jeg faktisk halvveis. Om nøyaktig 2 nye måneder sitter jeg på flyet hjem mot Norge. Akkurat nå er det veldig veldig rart å tenke på.

De første månedene her nede har gått helt vanvittig fort, har opplevd utrolig mye. Målet er allikevel at april og mai skal bli enda mer innholdsrike. Temperaturen beveger seg sakte, men sikkert oppover. Vi har hatt besøk av både vår og sommer, men været skifter fort her. Nå er jeg klar for å nyte varme dager i byen som aldri sover.

6 ting som gjør at jeg liker New York!


Søte roomies (Elise, Mirelle og Hedvig)


Shoppingen- rett og slett. Favorittgaten er Bleecker Street- det er så koselig der. Skal sies at de fleste butikkene er ganske dyre da. Gaten ligger ikke langt unna Soho. Der har du et utvalg i alle prisklasser. Om du reiser til New York for å shoppe er uten tvil også fifth avenue og madison avenue vel verdt et besøk.


Pinkberry!! Yoghurtis med all verdens god topping- trenger jeg å si noe mer?. Har vel nevnt dette noen ganger på bloggen nå, men jeg kan rett og slett ikke få nok. Nesten farlig. I think I'm addicted. 


Tao er det stedet jeg har spist som virkelig har skilt seg ut foreløpig. Absolutt alt jeg har smakt har vært like godt. Forrett, hovedrett og dessert- smelter på tungen alt sammen. Stemningen gjør opplevelsen enda bedre. Også når det kommer til steder å spise er mulighetene uttalige. Allikevel savner jeg middag hos foreldrene mine. Borte bra, hjemme best. Restaurantmaten er god, men mamma sin mat er absolutt best.


Cupcakes- fra Magnolia Bakery. Mange kjenner kanskje igjen stedet fra "Sex and the city"? Veldig godt, så lenge du bare spiser der en gang i blant. 1 holder så absolutt, her kan det bli for mye av det gode. 


De høye bygningene. New York hadde jo tross alt ikke vært det samme uten disse?

Rainy day - Steve Madden støvler

Da jeg reiste hit fikk dessverre ikke Jean Paul støvlene mine plass i kofferten, de veide alt for mye. De første ukene var ikke det å leve uten støvler noe problem, litt regn var det jo, men ikke så mye. Den uken da jeg hadde familiebesøk var ikke været på topp, så da var det bare å sette i gang letingen. Valget falt på disse.



De er fra Steve Madden og koster ca 480 kr. Greit å ha noe annet enn Hunter, veldig mye av det her i byen.

Sockerbit - Svensk godteri på Manhattan

Gjett hva som nettopp har åpnet her på Manhattan? En svensk butikk med masse smågodt- just as we know it. Finnes ikke så mye av det her ellers. Alt er som i Sverige, bortsett fra at utvalget selvfølgelig er noe mindre og prisen veldig mye høyere!! Kommer nok til å bli noen turer hit, hvertfall når påsken nærmer seg. Nå skal jeg nemlig kutte ut sukker en stund fremover, blir virkelig alt for mye av det her. For mange fristelser, ikke bra.



Impulskjøp - Gullblazer



Når det kommer til å kjøpe litt dyrere klær er jeg personen som tenker nøye over saken før kjøpet gjennomføres. Da jeg hadde familien på besøk kom jeg over denne fantastiske blazeren på 50%. Satt helt perfekt og bare 1 igjen i riktig størrelse, da kan man jo ikke vente. Heldigvis var mamma tilstede, da hun også mente jeg burde kjøpe den var valget enkelt. Designeren bak jakken er Sally Tseng - og den er kjøpt på Blush i Bleecker Street.

Tiden flyr i godt lag

Kan ikke huske at èn uke har gått så fort noen gang. Var herlig å få litt familiebesøk ned hit. Noen etterlyste litt blogging, beklager- det har jeg ikke hatt tid til, men nå er jeg tilbake! Tror ikke dere får noe ut av en lang avhandling om hva uken har gått til, derfor lar jeg noen stikkord og bildene fortelle dere litt:

-Shopping --> Soho og Bleecker Street.
-Lion King musikal og Rangers-kamp. 
-Masse god mat- både til lunsj og middag.
-Turistattraksjoner --> Rockefeller Center, Frihetsgudinnen, 9/11.


Mamma på Starbucks


Meg og lillesøster på Times Square


9/11 memorial


Rangers kamp


Tante og mamma


Meg og mamma på "Top of the Rock"- Rockefeller Center


Kusine og tante med utsikt over byen!


Utsikt fra toppen av Rockefeller


Verdens beste mamma


Mamma og meg- klare for middag på Tao

Alt i alt- en fantastisk uke. Nå gleder jeg meg til Stian kommer om 17 dager, det blir så bra!

Ventetiden er snart over..

.. om under 3 timer lander besøket mitt i New York. Åh, gjett om det blir bra. Jeg gleder meg helt sykt.

Uken kommer til å gå altfor fort, men vi skal i allefall få mye ut av dagene. Nå blir jeg plutselig turist i byen, det har jeg egentlig ikke vært enda. Empire state building, se frihetsgudinnen og sånne typiske ting. På kveldstid står det ikke så mye på planen, bortsett fra masse god mat. Også bør vel lion king og rangerskamp nevnes.

Murray's bagels

Her kommer et lite New York tips. Igår spiste vi nemlig bagels til frokost og de var helt vanvittig gode. For min del falt valget på "Norwegian Salmon" - Laks, kremost, tomat og løk. Den beste frokosten jeg har spist her.

Så om du besøker denne fantastiske byen- ta deg en tur innom her. 6th avenue, between 12th and 13th street. Liker du "Bagel and Juice" i Norge? Da er jeg ikke i tvil om at du kommer til å elske Murray's.

Pakke i posten - endelig!

Gjett hva som vekket meg i dag tidlig? Ringeklokken. Det var postmannen med pakken min. Åh endelig. Gjett om jeg har ventet. Norske blader, norsk godteri- og en snusboks da! Nå er jeg så glad- en liten bit Norge.

Min nye olajakke


Tenkte jeg kunne vise frem den nye olajakken min og samtidig bare gni inn at 22 grader ikke er så verst i mars!

T-skjorte vær i New York

Regn på vei til skolen, jeg trasket av gårde i helly hansen jakke. Når vi satte nesen hjemover strålte solen og varmet opp hele byen. Da var det rett av med den klamme jakken, ja. Herlig å bare gå i t-skjorten, liker det!


(måtte en liten tur på PinkBerry i det herlige vårværet - namnamnam)

Tidenes dritt-dag

Idag er jeg rett og slett litt tom for ord. New York er en fantastisk by, allikevel er ikke alt helt fabelaktig til alle tider. Akkurat nå er det langt ifra det. I skrivende øyeblikk sitter jeg i engelsktimen og ser film. Etterpå skal jeg hjem og gjøre absolutt ingenting. Har ikke noe mer å si idag, får komme sterkere tilbake i morgen.

For å ikke virke helt depressiv så kan jeg jo nevne at jeg gleder meg veldig til å få familiebesøk om 1 uke!

Hvordan er det å bo i New York?

De siste dagene har jeg fått noen spørsmål fra dere lesere angående hvordan det er å bo i New York.

Først og fremst er det DYRT. Da vi startet boligjakten her nede måtte vi lete lenge før vi fant noe fint til en overkommelig pris. Vi betaler over 30.000 kroner hver for å bo her i de 4 mnd vi er her nede. Mange av de andre studentene må ut med over 40.000, så man må virkelig regne med å bruke litt penger, det er det ikke tvil om.

Nå har jo jeg bodd i egen leilighet hjemme, så det å ikke bo med familien er jeg vant til. Allikevel er det noe helt annet når de ikke lenger befinner seg en 10minutters gåtur unna. Å være på andre siden av verden gjør at man tenker på hvor glad man er i de man har rundt seg. Stian, familien og venner savnes veldig, takk og lov for at vi har facebook og skype. Skal bli godt med litt besøk her nede snart merker jeg- jeg teller dager til de kommer.

Ellers er byen hektisk- det er noe helt annet enn hjemme i Asker. Noe skjer absolutt hele tiden, ikke vanskelig å forstå hvorfor New York kalles byen som aldri sover. Her er det noe å finne på 24/7. At det er så mange muligheter fører også til mange fristelser, noe som igjen fører til at pengene flyr. Det meste er billigere her enn hjemme i Norge. Å spise ute er billig, shopping er billigere- og utvalget minst 10 ganger så stort. Hehehe..

Jeg bor med 3 veldig søte piker. Elise har jeg jobbet med i barnehage tidligere og vi er nå romkamerater. Jentene på det andre rommet heter Hedvig og Mirelle, de møtte jeg ett par ganger før vi reiste, men kjente de ikke. Føler vi alle går godt overens og koser oss i leiligheten vår her i East Village. Trodde det skulle bli en større utfordring å bo 4 jenter sammen, først og fremst med tanke på at vi kun har 1 bad, men det har ikke vært noe problem.

SÅ alt i alt. Å bo i New York er veldig bra. Den største utfordringen er å fordele pengene utover måneden- så vil si jeg har det ganske greit. Savner selvfølgelig alle der hjemme, men vet jo at i juni er jeg på plass i Asker igjen. Skal ikke si at hjemlengselen ikke dukker opp nå og da, for det gjør den, men det er vel naturlig vil jeg tro.

Bilder fra Washington DC





Vi vant, vi vant!

Da var vi hjemme fra en deilig dag i hovedstaden. På bussturen hjem var det QUIZ, gjett hvem som vant den da dere? Det var oss det. Da fikk vi denne "nydelige" I <3 DC t-skjorten og noen andre små duppeditter.

Har hatt en fantastisk dag. Kost oss i solen- i dag var det skikkelig vår. Sett det hvite hus og washington monument. Spist god lunsj på Hard Rock café. Bortsett fra det var vi rett og slett bare ute i det deilige været. Var faktisk litt deilig å komme seg bort fra hektiske Manhattan og til litt roligere omgivelser for en liten stund.

Skal legge ut masse bilder fra vår lille dagstur til hovedstaden i morgen. Nå tar jeg kvelden her i New York, klokken stilles en time frem i natt så da blir tidsforskjellen bare 5 timer- frem til det blir sommertid hos dere også.

Dagstur til Washington DC


(Jeg kunne virkelig trengt en kaffe fra Starbucks NÅ!)

Hei og hopp! Er ikke våken nok til å si god morgen enda, her i New York er klokken bare 6. Allikevel har vi stått opp og det på en lørdag. Idag skal vi nemlig på dagstur til Washington DC. Kan jo ikke gå glipp av å se det hvite hus når man tilbringer flere måneder i nærheten. Turen tar 4 timer i buss, håper jeg klarer å sove litt.

Å vite at det er meldt 15 grader i hovedstaden er den eneste motivasjonen til å bevege meg ut døren nå, solen skal visst titte frem innimellom skyene også. Når jeg kommer hjem er nok de fleste av dere langt inne i drømmeland, men i morgen skal det nok komme litt bilder fra turen. Kos dere masse idag- det er jo helg!

Michael Kors - lommebok

Da jeg kom hjem etter shopping for en tid tilbake var det flere som lurte på hva som gjemte seg i Michael Kors posen. Her har dere svaret. Det var denne fantastiske lommeboken, jeg er så fornøyd. Den kostet ca 700 kr og er kjøpt i Michael Kors butikken i Bleecker Street. En av mine favoritterbutikker her på Manhattan. Love it.

Ikke hver dag man møter selveste "Chuck Bass"

Good morning New York, god ettermiddag Norge. Jeg har roet meg litt etter gårsdagens kjendismøte. Adrenalinet pumper ikke like fort rundt i kroppen etter noen timer med søvn. De andre jentene er på skolen, jeg er hjemme. Tenkte derfor jeg kunne fortelle litt mer om møtet med Ed Westwick, bedre kjent som Chuck Bass.

Det hadde seg nemlig slik at vi visste hvor gossip girl hadde innspilling i går. Vi måtte jo dra opp å ta en liten titt, til tross for at det ikke var lite regn som falt fra himmelen. Var nesten komisk da vi plutselig så selveste "Bass" komme imot oss, bærende på en svært fargerik paraply. Ikke like stilren som vi kjenner han i serien, kanskje? På bildet kan det se ut som om han virkelig var trøtt denne dagen, men det han egentlig gjør er å åpne munnen for å si "Who wants to take a picture?" Ingen av de ti som sto der takket nei akkurat.

Var litt snodig å se han i virkeligheten. Han gikk akkurat som han gjør i serien, så til tross for at han var langt unna da vi først oppdaget han, så kjente vi han igjen- nettopp på grunn av gangen. Noe som derimot ikke var til å kjenne igjen var den britiske aksenten. Det var den store forskjellen på Ed Westwick og Chuck Bass.

Etter dette bildet var vi jentene rimlig fornøyde og ikke veldig interessert i å stå ute i regnet. Derfor tok vi turen hjem. Kunne vel kanskje spottet flere gossip-kjendiser om vi ble stående lenger, men Chuck er jo uten tvil en av de absolutt største. Satser på å få sett noen av de andre også, før jeg drar hjem i Juni. Vel, time will tell.

Jeg møtte Ed Westwick ("Chuck Bass")

HERREGUD, FOR EN DAG! Det er ikke hver dag man møter en kjendis. Ihvertfall ikke CHUCK BASS! Trodde virkelig jeg skulle besvime når jeg så han, ble helt skjelven. Han er jo kongen av gossip girl, og jeg har bilde sammen han. LIKER DET! Lurer på om vi kommer til å møte på noen flere imens vi er her jeg?

Onsdagskos

For en koselig kveld. Jeanett og god mat, måtte jo bare bli bra det. Desserten var nok kanskje det beste, den var vel også grunnen til restaurantvalget. Vellykket middag med andre ord. God biff, herlig dessert, supersøt jente!

Søs, nå kan du glede deg til 24 mars!

Om litt under 2 uker får jeg besøk av mamma, søster, tante og kusine. Tiden går så fort her nede, så de er her nok før jeg vet ordet av det. Idag har jeg kjøpt billetter til nok en hockeykamp. Denne gangen er det jeg og søster som tar turen til Madison Square Garden, forhåpentligvis vinner Rangers denne gangen. Et mål av Mats ville heller ikke vært så feil. Åh, gleder meg utrolig mye til å dra på kamp igjen. Stemningen er bare helt utrolig.

Pakke i posten - jippi!

Hipp hipp hurra! Imorgen sender min snille mamma pakke i posten til meg. Den inneholder litt av hvert, men det viktigste er uten tvil godt & blandet og lilla påskeegg, savner virkelig norsk godteri her nede.

Det er jo tross alt søndag!

Idag har jeg ikke gjort og skal heller ikke gjøre noe som helst. Det er søndag, da er det lov til å bare slappe av.

Noe som frister veldig idag er fastelavensboller! Hva er greia med at det ikke finnes boller her på Manhattan? De har jo alt mulig, men helt vanlige hveteboller er det så godt som umulig å få tak i. Tro meg, letingen er i gang. Skulle ønske mamma var her, ingen boller er bedre enn hennes. Akkurat nå skulle jeg ønske jeg var hjemme.

Her i New York er det en skikkelig regnværsdag, har faktisk bare vært 3 siden vi kom hit for over 1 mnd siden. Det må jo være grunn nok til å bare bli i pysjen og kose seg inne resten av dagen? Det er min plan ihvertfall.

McDonalds

Idag pyntet vi oss bokstaveligtalt for å gå å spise kveldsmat på McDonalds. Egentlig skulle vi på middag med noen promotører. Det ble ikke helt vellykket for å si det sånn. Litt for mange gatewaystudenter, ikke noe bord, ikke noe drikke. Vi skulle med andre ord stå og vente på maten, deretter skulle vi også stå og spise den. Var nok litt dårlig planlagt akkurat i kveld. Jeg og Elise bestemte oss for å heller dra hjem. På veien gjorde vi ett stopp. Vi var jo tross alt sultne, så da ble det BigMac meny. Litt vel pyntet for å spise et måltid på McDonalds kanskje? Nå er sulten slukket og vi har lagt oss i sengen. God natt New York, god morgen til dere i Norge.


Nå er vel våren kommet for å bli?

Idag var det en fornøyelse å bevege seg utenfor døren her i New York. Gradestokken viste 12 varmegrader.

Kan vel trygt kalle det vår vel? Allikevel tar vi ingen gleder på forskudd her. Har blitt lurt av dette været en gang tidligere også. Da var det faktisk nesten 20 varmegrader, få dager senere falt det igjen snø fra himmelen.

Jeg og Elise måtte selvfølgelig ut å nyte det deilige været. Vi dro på Life for å spise brunsj. Etter dette testet vi for første gang ut bussen her, vanligvis går det i t-bane. Fra bussen får man jo tross alt sett litt mer av byen. Da vi så en PinkBerry hoppet vi av. Dette var etterlengtet nemlig. Bestilte det hjem på døren i går, men smarte som vi var skrev vi et telefonnummer som var umulig å treffe oss på, derfor ble bestillingen kansellert. Haha.

Ja, det blåser litt her i byen. Allikevel er en PinkBerry yoghurt-is ganske så fristende når det er 12 grader ute.

De hadde mango!! Den smaken har de ikke hatt før. Måtte selvfølgelig testes ut og den var veldig god, ja.

Etter isen var ferdigspist tittet vi litt rundt i de få butikkene som var der. Elise fant seg en finfin shorts, jeg fant nada niks, ingenting med andre ord. Det var egentlig veldig fint, da sparte jeg de pengene for en liten stund.

Hockeykamp i Madison Sqaure Garden

Å oppleve en NHL-kamp i Madison Square Garden var helt spesielt, Mats på banen var prikken over i'en. Det kriblet i magen hver gang han kom ut på isen. Dessverre ble det tap for Rangers ikveld. Etter å ha scoret det første målet ble stillingen tilslutt 1-3. Det var derfor en litt sutrete jente som stilte seg i taxi-kø utenfor etter kampen, jeg har et litt for stort konkurranseinnstinkt merker jeg. Får satse på at de vinner neste kamp.

At jeg skal på flere kamper imens jeg bor her i New York er det ikke tvil om. Det var så gøy! Vet det sitter noen der hjemme som er litt misunnelig på meg nå, det med god grunn. Hele opplevelsen var rett og slett fantastisk.



Bedre å ha noen å savne - enn å savne å ha noen



6 uker til du kommer på besøk. Du aner ikke hvor mye jeg savner deg Stian. I love you.

Ost og kjeks

Ikveld har vi hatt noen søte piker her på ost og kjeks. De andre drakk vin, som dere sikkert ser. De har nå forsvunnet ut døren og jeg er den eneste som er igjen. Formen er litt halvveis, så jeg koser meg i sengen med tv-serier, pepsi og cookies. Den nyeste episoden av gossip girl var knallbra, kan ikke vente til neste kommer ut.

Madison Square Garden

Igår var vi i Madison Square Garden og kjøpte New York Rangers billetter, så i morgen blir det hockeykamp. Jippiii! Jeg gleder meg som en liten unge. Heia Rangers, spesielt Zuccarello selvfølgelig. Blir noe litt annet å se han spille her enn hjemme i Askerhallen ja. Litt nedtur at drakten jeg har bestilt ikke kommer før kampen, men.



Roomies

Bursdagsfeiring på Balthazar!

Som sagt fylte Elise 21 år i går! Det måtte vi jo selvsagt feire, vi tok turen til en restaurant som heter Balthazar. Den ligger i Spring Street i Soho- om noen skulle ønske å besøke den dersom dere er i New York. Anbefales.

"Bursdagbarnet" og jeg spiste and. De to andre valgte dagens spesial, det var fisk av ett eller annet slag. Maten var veldig god og porsjonene for en gangs skyld passe store. Vanligvis er det alt for mye, jeg pleier ikke klare mer enn omtrent halvparten av det på tallerkenen. Desserten var nok det beste. Om dere noen gang besøker denne restauranten smak på "Warm chocolatecake with white chocolate iscream". Vanvittig godt.

Gratulerer med dagen, Elise!

Hipp hipp hurra! Idag har min kjære romkamerat bursdag. Nå er hun vekket med jordbær, croissant og litt annet småtteri på sengen. Gratulerer sååå mye med 21årsdagen, Elise. Ikveld skal det feires.

Jentekveld på Silver Towers

Det er søndag og solen skinner i New York City. Må vel komme meg ut i det fine været snart. Den eneste utfordringen er at jeg helst ikke skal bruke så altfor mye penger, de bare forsvinner i løse luften her nemlig.

Igår kveld var jeg invitert på jentekveld på Silver Towers. Vi skulle jo egentlig bo der, men ombestemte oss ettersom prisene ble skyhøye da de ble satt opp. Men gud, så fint det var der. Litt misunnelig merker jeg.

Det var to søte bergensere som inviterte meg, Marie og Margrethe. Herlige piker altså. Jeg fikk med meg Madeleine, så vi delte en taxi opp dit. Kjempe hyggelig jentekveld med vin og potetgull. Takk for meg :)



Maria Forvik

22, Asker

Hei! Jeg heter Maria og er 22 år gammel. Studerer førskolelærer og er på jakt etter et sunnere liv. Denne bloggen er først og fremst for å holde min egen motivasjon oppe. Her får du rett og slett små glimt av min hverdag. Tidligere har jeg bodd i og blogget fra New York City. Tørr ikke påstå at livet mitt er like spennende i dag, men hyggelig at du titter innom likevel :)

Kategorier

Arkiv


hits