Forside Om meg Kontakt

mars 2011

Rainy day - Steve Madden støvler

Da jeg reiste hit fikk dessverre ikke Jean Paul støvlene mine plass i kofferten, de veide alt for mye. De første ukene var ikke det å leve uten støvler noe problem, litt regn var det jo, men ikke så mye. Den uken da jeg hadde familiebesøk var ikke været på topp, så da var det bare å sette i gang letingen. Valget falt på disse.De er fra Steve Madden og koster ca 480 kr. Greit å ha noe annet enn Hunter, veldig mye av det her i byen.

Sockerbit - Svensk godteri på Manhattan

Gjett hva som nettopp har åpnet her på Manhattan? En svensk butikk med masse smågodt- just as we know it. Finnes ikke så mye av det her ellers. Alt er som i Sverige, bortsett fra at utvalget selvfølgelig er noe mindre og prisen veldig mye høyere!! Kommer nok til å bli noen turer hit, hvertfall når påsken nærmer seg. Nå skal jeg nemlig kutte ut sukker en stund fremover, blir virkelig alt for mye av det her. For mange fristelser, ikke bra.Impulskjøp - GullblazerNår det kommer til å kjøpe litt dyrere klær er jeg personen som tenker nøye over saken før kjøpet gjennomføres. Da jeg hadde familien på besøk kom jeg over denne fantastiske blazeren på 50%. Satt helt perfekt og bare 1 igjen i riktig størrelse, da kan man jo ikke vente. Heldigvis var mamma tilstede, da hun også mente jeg burde kjøpe den var valget enkelt. Designeren bak jakken er Sally Tseng - og den er kjøpt på Blush i Bleecker Street.

Tiden flyr i godt lag

Kan ikke huske at èn uke har gått så fort noen gang. Var herlig å få litt familiebesøk ned hit. Noen etterlyste litt blogging, beklager- det har jeg ikke hatt tid til, men nå er jeg tilbake! Tror ikke dere får noe ut av en lang avhandling om hva uken har gått til, derfor lar jeg noen stikkord og bildene fortelle dere litt:

-Shopping --> Soho og Bleecker Street.
-Lion King musikal og Rangers-kamp. 
-Masse god mat- både til lunsj og middag.
-Turistattraksjoner --> Rockefeller Center, Frihetsgudinnen, 9/11.


Mamma på Starbucks


Meg og lillesøster på Times Square


9/11 memorial


Rangers kamp


Tante og mamma


Meg og mamma på "Top of the Rock"- Rockefeller Center


Kusine og tante med utsikt over byen!


Utsikt fra toppen av Rockefeller


Verdens beste mamma


Mamma og meg- klare for middag på Tao

Alt i alt- en fantastisk uke. Nå gleder jeg meg til Stian kommer om 17 dager, det blir så bra!

Ventetiden er snart over..

.. om under 3 timer lander besøket mitt i New York. Åh, gjett om det blir bra. Jeg gleder meg helt sykt.

Uken kommer til å gå altfor fort, men vi skal i allefall få mye ut av dagene. Nå blir jeg plutselig turist i byen, det har jeg egentlig ikke vært enda. Empire state building, se frihetsgudinnen og sånne typiske ting. På kveldstid står det ikke så mye på planen, bortsett fra masse god mat. Også bør vel lion king og rangerskamp nevnes.

Murray's bagels

Her kommer et lite New York tips. Igår spiste vi nemlig bagels til frokost og de var helt vanvittig gode. For min del falt valget på "Norwegian Salmon" - Laks, kremost, tomat og løk. Den beste frokosten jeg har spist her.

Så om du besøker denne fantastiske byen- ta deg en tur innom her. 6th avenue, between 12th and 13th street. Liker du "Bagel and Juice" i Norge? Da er jeg ikke i tvil om at du kommer til å elske Murray's.

Pakke i posten - endelig!

Gjett hva som vekket meg i dag tidlig? Ringeklokken. Det var postmannen med pakken min. Åh endelig. Gjett om jeg har ventet. Norske blader, norsk godteri- og en snusboks da! Nå er jeg så glad- en liten bit Norge.

Min nye olajakke


Tenkte jeg kunne vise frem den nye olajakken min og samtidig bare gni inn at 22 grader ikke er så verst i mars!

T-skjorte vær i New York

Regn på vei til skolen, jeg trasket av gårde i helly hansen jakke. Når vi satte nesen hjemover strålte solen og varmet opp hele byen. Da var det rett av med den klamme jakken, ja. Herlig å bare gå i t-skjorten, liker det!


(måtte en liten tur på PinkBerry i det herlige vårværet - namnamnam)

Tidenes dritt-dag

Idag er jeg rett og slett litt tom for ord. New York er en fantastisk by, allikevel er ikke alt helt fabelaktig til alle tider. Akkurat nå er det langt ifra det. I skrivende øyeblikk sitter jeg i engelsktimen og ser film. Etterpå skal jeg hjem og gjøre absolutt ingenting. Har ikke noe mer å si idag, får komme sterkere tilbake i morgen.

For å ikke virke helt depressiv så kan jeg jo nevne at jeg gleder meg veldig til å få familiebesøk om 1 uke!

Hvordan er det å bo i New York?

De siste dagene har jeg fått noen spørsmål fra dere lesere angående hvordan det er å bo i New York.

Først og fremst er det DYRT. Da vi startet boligjakten her nede måtte vi lete lenge før vi fant noe fint til en overkommelig pris. Vi betaler over 30.000 kroner hver for å bo her i de 4 mnd vi er her nede. Mange av de andre studentene må ut med over 40.000, så man må virkelig regne med å bruke litt penger, det er det ikke tvil om.

Nå har jo jeg bodd i egen leilighet hjemme, så det å ikke bo med familien er jeg vant til. Allikevel er det noe helt annet når de ikke lenger befinner seg en 10minutters gåtur unna. Å være på andre siden av verden gjør at man tenker på hvor glad man er i de man har rundt seg. Stian, familien og venner savnes veldig, takk og lov for at vi har facebook og skype. Skal bli godt med litt besøk her nede snart merker jeg- jeg teller dager til de kommer.

Ellers er byen hektisk- det er noe helt annet enn hjemme i Asker. Noe skjer absolutt hele tiden, ikke vanskelig å forstå hvorfor New York kalles byen som aldri sover. Her er det noe å finne på 24/7. At det er så mange muligheter fører også til mange fristelser, noe som igjen fører til at pengene flyr. Det meste er billigere her enn hjemme i Norge. Å spise ute er billig, shopping er billigere- og utvalget minst 10 ganger så stort. Hehehe..

Jeg bor med 3 veldig søte piker. Elise har jeg jobbet med i barnehage tidligere og vi er nå romkamerater. Jentene på det andre rommet heter Hedvig og Mirelle, de møtte jeg ett par ganger før vi reiste, men kjente de ikke. Føler vi alle går godt overens og koser oss i leiligheten vår her i East Village. Trodde det skulle bli en større utfordring å bo 4 jenter sammen, først og fremst med tanke på at vi kun har 1 bad, men det har ikke vært noe problem.

SÅ alt i alt. Å bo i New York er veldig bra. Den største utfordringen er å fordele pengene utover måneden- så vil si jeg har det ganske greit. Savner selvfølgelig alle der hjemme, men vet jo at i juni er jeg på plass i Asker igjen. Skal ikke si at hjemlengselen ikke dukker opp nå og da, for det gjør den, men det er vel naturlig vil jeg tro.

Bilder fra Washington DC

Vi vant, vi vant!

Da var vi hjemme fra en deilig dag i hovedstaden. På bussturen hjem var det QUIZ, gjett hvem som vant den da dere? Det var oss det. Da fikk vi denne "nydelige" I <3 DC t-skjorten og noen andre små duppeditter.

Har hatt en fantastisk dag. Kost oss i solen- i dag var det skikkelig vår. Sett det hvite hus og washington monument. Spist god lunsj på Hard Rock café. Bortsett fra det var vi rett og slett bare ute i det deilige været. Var faktisk litt deilig å komme seg bort fra hektiske Manhattan og til litt roligere omgivelser for en liten stund.

Skal legge ut masse bilder fra vår lille dagstur til hovedstaden i morgen. Nå tar jeg kvelden her i New York, klokken stilles en time frem i natt så da blir tidsforskjellen bare 5 timer- frem til det blir sommertid hos dere også.

Dagstur til Washington DC


(Jeg kunne virkelig trengt en kaffe fra Starbucks NÅ!)

Hei og hopp! Er ikke våken nok til å si god morgen enda, her i New York er klokken bare 6. Allikevel har vi stått opp og det på en lørdag. Idag skal vi nemlig på dagstur til Washington DC. Kan jo ikke gå glipp av å se det hvite hus når man tilbringer flere måneder i nærheten. Turen tar 4 timer i buss, håper jeg klarer å sove litt.

Å vite at det er meldt 15 grader i hovedstaden er den eneste motivasjonen til å bevege meg ut døren nå, solen skal visst titte frem innimellom skyene også. Når jeg kommer hjem er nok de fleste av dere langt inne i drømmeland, men i morgen skal det nok komme litt bilder fra turen. Kos dere masse idag- det er jo helg!

Michael Kors - lommebok

Da jeg kom hjem etter shopping for en tid tilbake var det flere som lurte på hva som gjemte seg i Michael Kors posen. Her har dere svaret. Det var denne fantastiske lommeboken, jeg er så fornøyd. Den kostet ca 700 kr og er kjøpt i Michael Kors butikken i Bleecker Street. En av mine favoritterbutikker her på Manhattan. Love it.

Ikke hver dag man møter selveste "Chuck Bass"

Good morning New York, god ettermiddag Norge. Jeg har roet meg litt etter gårsdagens kjendismøte. Adrenalinet pumper ikke like fort rundt i kroppen etter noen timer med søvn. De andre jentene er på skolen, jeg er hjemme. Tenkte derfor jeg kunne fortelle litt mer om møtet med Ed Westwick, bedre kjent som Chuck Bass.

Det hadde seg nemlig slik at vi visste hvor gossip girl hadde innspilling i går. Vi måtte jo dra opp å ta en liten titt, til tross for at det ikke var lite regn som falt fra himmelen. Var nesten komisk da vi plutselig så selveste "Bass" komme imot oss, bærende på en svært fargerik paraply. Ikke like stilren som vi kjenner han i serien, kanskje? På bildet kan det se ut som om han virkelig var trøtt denne dagen, men det han egentlig gjør er å åpne munnen for å si "Who wants to take a picture?" Ingen av de ti som sto der takket nei akkurat.

Var litt snodig å se han i virkeligheten. Han gikk akkurat som han gjør i serien, så til tross for at han var langt unna da vi først oppdaget han, så kjente vi han igjen- nettopp på grunn av gangen. Noe som derimot ikke var til å kjenne igjen var den britiske aksenten. Det var den store forskjellen på Ed Westwick og Chuck Bass.

Etter dette bildet var vi jentene rimlig fornøyde og ikke veldig interessert i å stå ute i regnet. Derfor tok vi turen hjem. Kunne vel kanskje spottet flere gossip-kjendiser om vi ble stående lenger, men Chuck er jo uten tvil en av de absolutt største. Satser på å få sett noen av de andre også, før jeg drar hjem i Juni. Vel, time will tell.

Jeg møtte Ed Westwick ("Chuck Bass")

HERREGUD, FOR EN DAG! Det er ikke hver dag man møter en kjendis. Ihvertfall ikke CHUCK BASS! Trodde virkelig jeg skulle besvime når jeg så han, ble helt skjelven. Han er jo kongen av gossip girl, og jeg har bilde sammen han. LIKER DET! Lurer på om vi kommer til å møte på noen flere imens vi er her jeg?

Onsdagskos

For en koselig kveld. Jeanett og god mat, måtte jo bare bli bra det. Desserten var nok kanskje det beste, den var vel også grunnen til restaurantvalget. Vellykket middag med andre ord. God biff, herlig dessert, supersøt jente!

Søs, nå kan du glede deg til 24 mars!

Om litt under 2 uker får jeg besøk av mamma, søster, tante og kusine. Tiden går så fort her nede, så de er her nok før jeg vet ordet av det. Idag har jeg kjøpt billetter til nok en hockeykamp. Denne gangen er det jeg og søster som tar turen til Madison Square Garden, forhåpentligvis vinner Rangers denne gangen. Et mål av Mats ville heller ikke vært så feil. Åh, gleder meg utrolig mye til å dra på kamp igjen. Stemningen er bare helt utrolig.

Pakke i posten - jippi!

Hipp hipp hurra! Imorgen sender min snille mamma pakke i posten til meg. Den inneholder litt av hvert, men det viktigste er uten tvil godt & blandet og lilla påskeegg, savner virkelig norsk godteri her nede.

Det er jo tross alt søndag!

Idag har jeg ikke gjort og skal heller ikke gjøre noe som helst. Det er søndag, da er det lov til å bare slappe av.

Noe som frister veldig idag er fastelavensboller! Hva er greia med at det ikke finnes boller her på Manhattan? De har jo alt mulig, men helt vanlige hveteboller er det så godt som umulig å få tak i. Tro meg, letingen er i gang. Skulle ønske mamma var her, ingen boller er bedre enn hennes. Akkurat nå skulle jeg ønske jeg var hjemme.

Her i New York er det en skikkelig regnværsdag, har faktisk bare vært 3 siden vi kom hit for over 1 mnd siden. Det må jo være grunn nok til å bare bli i pysjen og kose seg inne resten av dagen? Det er min plan ihvertfall.

McDonalds

Idag pyntet vi oss bokstaveligtalt for å gå å spise kveldsmat på McDonalds. Egentlig skulle vi på middag med noen promotører. Det ble ikke helt vellykket for å si det sånn. Litt for mange gatewaystudenter, ikke noe bord, ikke noe drikke. Vi skulle med andre ord stå og vente på maten, deretter skulle vi også stå og spise den. Var nok litt dårlig planlagt akkurat i kveld. Jeg og Elise bestemte oss for å heller dra hjem. På veien gjorde vi ett stopp. Vi var jo tross alt sultne, så da ble det BigMac meny. Litt vel pyntet for å spise et måltid på McDonalds kanskje? Nå er sulten slukket og vi har lagt oss i sengen. God natt New York, god morgen til dere i Norge.


Nå er vel våren kommet for å bli?

Idag var det en fornøyelse å bevege seg utenfor døren her i New York. Gradestokken viste 12 varmegrader.

Kan vel trygt kalle det vår vel? Allikevel tar vi ingen gleder på forskudd her. Har blitt lurt av dette været en gang tidligere også. Da var det faktisk nesten 20 varmegrader, få dager senere falt det igjen snø fra himmelen.

Jeg og Elise måtte selvfølgelig ut å nyte det deilige været. Vi dro på Life for å spise brunsj. Etter dette testet vi for første gang ut bussen her, vanligvis går det i t-bane. Fra bussen får man jo tross alt sett litt mer av byen. Da vi så en PinkBerry hoppet vi av. Dette var etterlengtet nemlig. Bestilte det hjem på døren i går, men smarte som vi var skrev vi et telefonnummer som var umulig å treffe oss på, derfor ble bestillingen kansellert. Haha.

Ja, det blåser litt her i byen. Allikevel er en PinkBerry yoghurt-is ganske så fristende når det er 12 grader ute.

De hadde mango!! Den smaken har de ikke hatt før. Måtte selvfølgelig testes ut og den var veldig god, ja.

Etter isen var ferdigspist tittet vi litt rundt i de få butikkene som var der. Elise fant seg en finfin shorts, jeg fant nada niks, ingenting med andre ord. Det var egentlig veldig fint, da sparte jeg de pengene for en liten stund.

Hockeykamp i Madison Sqaure Garden

Å oppleve en NHL-kamp i Madison Square Garden var helt spesielt, Mats på banen var prikken over i'en. Det kriblet i magen hver gang han kom ut på isen. Dessverre ble det tap for Rangers ikveld. Etter å ha scoret det første målet ble stillingen tilslutt 1-3. Det var derfor en litt sutrete jente som stilte seg i taxi-kø utenfor etter kampen, jeg har et litt for stort konkurranseinnstinkt merker jeg. Får satse på at de vinner neste kamp.

At jeg skal på flere kamper imens jeg bor her i New York er det ikke tvil om. Det var så gøy! Vet det sitter noen der hjemme som er litt misunnelig på meg nå, det med god grunn. Hele opplevelsen var rett og slett fantastisk.Bedre å ha noen å savne - enn å savne å ha noen6 uker til du kommer på besøk. Du aner ikke hvor mye jeg savner deg Stian. I love you.

Ost og kjeks

Ikveld har vi hatt noen søte piker her på ost og kjeks. De andre drakk vin, som dere sikkert ser. De har nå forsvunnet ut døren og jeg er den eneste som er igjen. Formen er litt halvveis, så jeg koser meg i sengen med tv-serier, pepsi og cookies. Den nyeste episoden av gossip girl var knallbra, kan ikke vente til neste kommer ut.

Madison Square Garden

Igår var vi i Madison Square Garden og kjøpte New York Rangers billetter, så i morgen blir det hockeykamp. Jippiii! Jeg gleder meg som en liten unge. Heia Rangers, spesielt Zuccarello selvfølgelig. Blir noe litt annet å se han spille her enn hjemme i Askerhallen ja. Litt nedtur at drakten jeg har bestilt ikke kommer før kampen, men.Roomies

Bursdagsfeiring på Balthazar!

Som sagt fylte Elise 21 år i går! Det måtte vi jo selvsagt feire, vi tok turen til en restaurant som heter Balthazar. Den ligger i Spring Street i Soho- om noen skulle ønske å besøke den dersom dere er i New York. Anbefales.

"Bursdagbarnet" og jeg spiste and. De to andre valgte dagens spesial, det var fisk av ett eller annet slag. Maten var veldig god og porsjonene for en gangs skyld passe store. Vanligvis er det alt for mye, jeg pleier ikke klare mer enn omtrent halvparten av det på tallerkenen. Desserten var nok det beste. Om dere noen gang besøker denne restauranten smak på "Warm chocolatecake with white chocolate iscream". Vanvittig godt.

Maria Forvik

22, Asker

Hei! Jeg heter Maria og er 22 år gammel. Studerer førskolelærer og er på jakt etter et sunnere liv. Denne bloggen er først og fremst for å holde min egen motivasjon oppe. Her får du rett og slett små glimt av min hverdag. Tidligere har jeg bodd i og blogget fra New York City. Tørr ikke påstå at livet mitt er like spennende i dag, men hyggelig at du titter innom likevel :)

Kategorier

Arkiv


hits