Forside Om meg Kontakt

februar 2011

Gratulerer med dagen, Elise!

Hipp hipp hurra! Idag har min kjære romkamerat bursdag. Nå er hun vekket med jordbær, croissant og litt annet småtteri på sengen. Gratulerer sååå mye med 21årsdagen, Elise. Ikveld skal det feires.

Jentekveld på Silver Towers

Det er søndag og solen skinner i New York City. Må vel komme meg ut i det fine været snart. Den eneste utfordringen er at jeg helst ikke skal bruke så altfor mye penger, de bare forsvinner i løse luften her nemlig.

Igår kveld var jeg invitert på jentekveld på Silver Towers. Vi skulle jo egentlig bo der, men ombestemte oss ettersom prisene ble skyhøye da de ble satt opp. Men gud, så fint det var der. Litt misunnelig merker jeg.

Det var to søte bergensere som inviterte meg, Marie og Margrethe. Herlige piker altså. Jeg fikk med meg Madeleine, så vi delte en taxi opp dit. Kjempe hyggelig jentekveld med vin og potetgull. Takk for meg :)Bilder - tur i East Village området!

Shopping i Bleecker Street

Var veldig flink pike i dag. Ingen andre her i huset følte for å gå på skolen, så de ble hjemme. Jeg derimot, satt på skolebenken i noen timer i allefall. Fikk heldigvis dra litt tidligere, sluttet egentlig ikke før kl 17.

Når jeg først er ute av huset skal det litt til før jeg vil inn igjen. Da skal jeg helst være veldig sliten.Det var jeg ikke etter skolen i dag, heldigvis var ikke Madeleine det heller. Vi tok turen til Bleecker Street, som sagt er dette min favoritt gate i byen sålangt. Første stopp var selvfølgelig PinkBerry. Yoghurtis med forfriskende tilbehør.Etter denne fantastiske forfriskningen var vi klare for litt shopping. Nødvendighets-shopping vel og merke, har ikke penger til annet. Hvis noen ønsker å sette inn ett bidrag på kontoen min er det bare å slå seg løs :)

Fant det jeg trengte da. Det som hastet mest ihvertfall. Var kanskje ikke de billigste valgene, men man skal jo være fornøyd med innkjøpet også. Det kan jeg trygt si jeg er i dag. Veldig, veldig, veldig fornøyd faktisk!

Gratis mat og drikke - det liker vi!

God morgen. Jeg sto opp for under en time siden og hjemme i Norge er det middagstid. Rart å tenke på! Igår startet vi kvelden på et sted kalt Juliet. Der sto gratis middag for nærmere 20 av gateway jentene på planen. Må si at promotører er en fantastisk oppfinnelse. Hvertfall for jenter som har brukt opp budsjettet sitt, og har lyst på litt god mat. Om man har lyst på litt god drikke får man det også. Personlig holdt jeg meg til noe saftlignende greier, egentlig er det vel ment som blandevann. Etter god mat dro vi videre til et annet sted, der det skulle arrangeres et show av ett eller annet slag. Litt for spesielt for min smak, men gøy å oppleve noe litt annet.


En hverdag uten snus?

Da var det tomt gitt. Ingen flere bokser igjen i min lille samling her nede. Du får faktisk tak i snus her i New York også, men det er ikke skruf akkurat. Mange andre studenter har bestilt fra nett, må innrømme at jeg vurderer det selv. Tenker allikevel at jeg kan jo prøve å la være, se hvordan jeg klarer meg uten. At jeg hadde klart å slutte om jeg virkelig virkelig bestemte meg for det, det er jeg ikke i tvil om. Det eneste problemet er at motivasjonen ikke helt er der. Egentlig er den ikke-eksisterende. Kan bli litt vanskelig da kanskje?

Vel jeg prøver meg uansett. Har ikke bestilt noe fra nett og det de har på hyllene i butikken her frister meg faktisk ikke noe særlig. Så fra nå av er hverdagen snusfri. I det minste noen få dager, men vi satser på for alltid?Stian har vært flink og sluttet allerede. Du har vel ikke begynt igjen???

Nå skal jeg ta meg en liten spasertur alene i New York sine gater. Titte litt på alt det andre man kan bruke pengene sine på istedenfor snus. Trenger noen nye pumps også, kanskje jeg finner noen som ikke er så dyre?

Gateway College = Kaos

Nå kommer et skikkelig klageinnlegg. Ja, jeg er i New York, noen mener sikkert at jeg ikke har noe å sutre over. MEN! Det får være måte på. Dette er en opplevelse jeg har sett frem til i 1 år, kan trygt si at ting ikke helt har vært som jeg trodde det ville bli. Hva er det egentlig alle pengene mine har gått til? Det er spørsmålet jeg stiller meg i dag. Jeg har betalt 38.000 kroner kun i skolepenger, hva blir disse egentlig brukt til?

Om noen enda ikke vet hva jeg egentlig gjør her så skal dere få svar på det nå. Jeg studerer MOTEledelse gjennom Gateway College. Hvilke fag har vi? Mote, økonomi og produktutvikling. Det var i allefall det vi fikk beskjed om før vi reiste ned hit. Nå har et annet fag plutselig dukket opp- ENGELSK. Å bli bedre i Engelsk har vel ingen nordmenn vondt av, ett par timer språkundervisning i uken ville ikke fått meg til å rynke på nesen. Det som får meg til å reagere er at halve timeplanen vår består av et fag vi ikke har fått beskjed om at vi skulle ha. Det er faktisk for dårlig. Vil jo ha litt fritid også, en mulighet til å oppleve byen imens vi studerer her.

"Dette kurset i engelsk måtte dere ha å få studentvisum til USA" forteller de oss idag. Greit nok det, om vi bare hadde visst det før vi dro. Jeg kom ikke hit for å studere engelsk jeg. Ifølge Gateway skal vi ha blitt godt informert om dette før vi reiste. En smule rart at så godt som ingen av de 100 motestudentene visste om det da? Det samme gjelder de andre studieretningene vil jeg tro, uten at jeg skal si det sikkert. Jeg kom for å studere MOTEledelse. Vet ikke om jeg skal le eller gråte. De fleste ukene har vi 3 timer mote og omkring 12 timer engelsk.

Det er mer- ja, som om dette ikke skulle være nok. Å kjøpe to økonomibøker på norsk er kanskje ikke vits når vi skal ha så godt som alle forelesningene med amerikanere? Mange ble litt satt ut da vi i dag fikk nok en bok i dette faget. Denne er selvfølgelig på amerikansk og inneholder ikke mindre enn 1200 sider. Vi skal ha amerikanske forelesere som tar utgangspunkt i denne boken, men eksamen på norsk? Kanskje ikke helt lurt når pensumene i de forskjellige bøkene er svært forskjellig, eller?

Vi koser oss vi. I de sorte rommene i komedieklubben som brukes som klasserom. De egentlig lokalene er nemlig under oppussing, ingen vil love oss når vi blir flyttet dit. Den 15 april om vi er heldige? Det hadde vært helt i orden det. Om vi bare hadde de timene vi visste vi skulle ha, og ikke måtte sitte gjennom flere timer engelsk undervisning i tillegg. Oppmøte er obligatorisk "naturligvis", selvom vi verken har valgt å studere dette selv eller får uttelling i form av studiepoeng. Engelskkurset gjennomføres kun for at vi skal få visum. Flott at dere er så flinke til å informere da, Gateway. Vil tro de ansatte der får en god del klagemail i innboksen i dag. Dette var ikke helt det vi så for oss da vi betalte 38000 kr for 3 1/2 mnd med skole her i New York.

For all del, jeg storkoser meg her nede jeg. Skal sies at det er mest takket være byen. Studieopplegget har det bare vært tull med foreløpig. For noe rot. Akkurat i dag kan jeg ikke si jeg ville anbefalt studier hos gateway college videre, håper dette forandrer seg i løpet av de ukene vi skal være her nede. Slitsomt med så mye surr.

Brunsj

Idag er det President's day, og vi har fri fra skolen. Hva gjør man da? Jo man gjør som amerikanerne, spiser brunsj. Vi bestemte oss for en restaurant som heter Life, den ligger rett i nærheten og så veldig koselig ut.

Champagne og appelsinjuice? Høres kanskje ikke ut som en god sammensetning, men det var det.

Drikken var god, men ikke på langt nær så herlig som maten. Pannekaker med flytende sjokolade og friske bær. Tror det er første gangen jeg har klart å spise opp alt på tallerkenen her. Fy, så godt det var! Tror ikke jeg orker mer mat i hele dag nesten, magen er helt stappfull. Det er vel bare bra, ligger ikke så godt ann med penger for øyeblikket nemlig. Budsjettet sprekkes fort her, så nå er det full skjerpings. Ihvertfall frem til mars.

Tao in my heart

Ettersom jeg har funnet min all-time favoritt restaurant, gikk jeg rundt og gledet meg i hele går. Vi hadde nemlig bestilt bord klokken 8. Etter å ha kommet hjem fra shoppingrunden var vi veldig klare for skikkelig god mat.

Spisestedet jeg snakker om er selvfølgelig TAO. Denne gangen valgte vi å følge servitøren sitt råd om å bestille flere retter, og dele alle. Var litt skeptisk til dette først, ettersom "crispy orange chicken" som jeg spiste sist var så vanvittig god, men angret virkelig ikke. Vi endte med å bestille oss scampi, krabbe, crispy orange chicken med ris og biff med nudler. NAM. Jeg har ikke ord. Alt var så godt. Skikkelig festmåltid. Ble en flaske vin til maten. I tillegg ble det også iskrem og sorbet til dessert. Tilsammen kom det på ca 400 kr per person. Stian du bør glede deg til du kommer hit. Vi skal spise på Tao!! Det samme gjelder dere- mamma, søster, tante og kusine!

Vår i New York City

Nå er våren kommet hit!!! Ihvertfall er det deilig og varmt for øyeblikket. Igår var det 15 grader, i dag er det 17. Må si det er litt nedtur å vite at det bare blir 2 grader i morgen da, men. Vi utnyttet i allefall vårdagen i går godt. Vi hadde jo tross alt fri fra skolen, så jeg og Elise bestemte oss for å gå litt rundt å titte.

Vi tok turen til Bleecker Street. Gikk faktisk hele gaten, og den var ganske lang ja. Første stoppet vi gjorde var på pinkberry. Her står yoghurtis med egenvalgt tilbehør på menyen. Mmm. Kiwi, jordbær og melkesjokolade-crunsj. Det var farlig godt. Ganske sikker på at det kommer til å være den store favoritten i vår og sommer.

Når vi nærmet oss Greenwich Village var jeg ikke i tvil. Om jeg en gang skulle flyttet hit for en lengre periode ville jeg bodd her. Utrolige koselige gater og parker. Dette kommer til å være mitt favorittsted de mnd vi er her.

Rimelig fornøyd jente, ja. Takk til våren og den søte røde kåpen jeg fant på salg. You made my day.


Shoppingen i Bleecker Street- TIPP TOPP, TOMMEL OPP! Jo lenger opp i gatenummer du kommer, desto dyrere blir det. Forelsket meg virkelig i Michael Kors sin butikk, vet hvor jeg skal når jeg har penger igjen.

3 etasjer med godteri!Igår var vi en tur innom Dylan's candy bar. En tre-etasjers godisbutikk på Lexington Avenue, her i New York. Anbefaler virkelig de som er her å ta en tur innom. Ikke fordi godteriet er så spesielt godt (det er det nemlig ikke), men bare fordi det er så masse søte godterikreasjoner, og hele stedet fikk meg til å føle meg som et lite barn igjen. I tillegg hadde de flere skjønne ting å gi til bursdagsbarn(eller voksne), kanskje noen er heldig i år?

Cupcakes

Noen kjenner kanskje igjen navnet Magnolia Bakery fra tv-serien "Sex and the City"? De har nå bakerier fire forskjellige steder på Manhattan, de er mest kjent for sine cupcakes, men sjokoladekaken så også altfor god ut.

Det var masse mennesker, slik er det visst hver eneste dag. Å bli besøkt av sex og singelliv jentene var visst god reklamasjon. Stedet går så det suser- det var laaang kø, men de som jobbet der var veldig effektive så vi ble ikke stående så lenge. Til tross for at valentine's day var i går, bar noen av cupcakes'ene i dag litt preg av dette.


Se Stian! Jeg kjøpte disse. Den rosa var fra deg til meg. Haha. Den brune var til deg, men siden du ikke er her fikk jeg begge. Det var ikke mye vits - klarte ikke å spise en halv engang, men alt som var på toppen ble borte. Jeg har altså hatt min egen lille feiring i dag, ettersom gårsdagen var preget av matforgiftning.

Nå skal jeg legge meg å se gossip girl, så er det sovetid. Skole klokken 8 imorgen, hurray!

En litt sliten jente

Etter denne dagen ser jeg slik ut. Det er valentine's day, og alle jentene jeg bor med er ute og spiser taco hos noen andre fra gateway. Skulle gjerne vært med jeg og, men ble dessverre kvalm bare av tanken. Spiste meksikansk i går nemlig, det gikk ikke så bra, pådro meg en aldri så liten matforgiftning. Etter å bare ha knasket på ritz kjeks, har jeg endelig fått surret meg til noe ordentlig mat. Så nå er vel sushien på døren hvert øyeblikk.

Ellers har vi hatt en lang dag på skolebenken i dag. Timeplanen for uken ser slik ut:

Mandag: 08.00 - 17.00 || Tirsdag: 09.00 - 12.00 || Onsdag: 08.00 - 15.00 || Torsdag: FRI! || Fredag: 13.00 - 16.00

Be my valentine??

Idag er det Valentine's day, så da er vel et lite innlegg til kjæresten på sin plass? Personlig har jeg aldri vært noe spesielt fan av denne dagen. For det første mener jeg det bare er en "gullgruve" for butikker, for det andre liker jeg ikke at vi nordmenn skal ta alle skikkene fra Amerika hjem til vårt land. Derfor er synet på denne dagen et litt annet nå som jeg faktisk bor i USA. Her får jeg lyst til å ha en hyggelig kveld med kjæresten og god mat. Så Stian, jeg stemmer for at du hopper på første fly hit. Neida, men ingenting ville vært bedre enn å ha deg her.

Tror det blir rart å gå ut å spise med jentene i kveld, kommer nok til å være par hvor enn vi snur oss. Slik har det vært foreløpig i allefall. Man trenger ikke gå langt utenfor døren før man minnes på at den 14 februar, det er Valentine's day. Selvom jeg gjerne skulle hatt deg her i dag, får vi heller ta det igjen når du faktisk kommer. Idag er det tross alt bare 2 mnd til du kommer på besøk. Akkurat på denne tiden den 14 april sitter du på flyet for å komme hit å besøke meg. Åh, det blir fantastisk å oppleve New York med deg skatt! Jeg gleder meg.

Tusen takk for 2 og 1/2 fantastiske år. Ser frem til mange flere. Takk for at du er deg. Jeg elsker deg Stian<3

The perfect fan

"You showed me, when i was young just how to grow.
You showed me, everything that i should know.
You showed me, just how to walk without your hands.
'Cause mom you always were the perfect fan."

Idag er det morsdag, og jeg befinner meg nokså langt hjemmefra. Må jo allikevel sende en liten hilsen til min kjære mamma. Håper dagen din blir perfekt, for det fortjener du! Også håper jeg dere savner meg litt da :)Jeg savner i hvertfall dere veldig, teller nesten dager til dere kommer. Ok, ikke dager da, men uker i allefall. Nå er det bare litt over 5 uker igjen, krysser fingrene for at det går veldig fort. Foreløpig har jeg funnet tre restauranter vi må på. En italiensk, en sushi, og Tao (som jeg skrev om). Dere burde glede dere, det er fantastisk her.

Nok en gang! Gratulerer så mye med morsdagen. Du er verdens beste mamma og jeg er veldig glad i deg <3

Party in the U.S.A

Igår bestemte vi oss for å prøve utelivet i New York. Må si jeg ble litt skuffet. Kanskje ikke så rart når de som var ute dagen før møtte selveste Ed Westwick ("Chuck Bass")? Det gjorde vi ikke igår for å si det sånn. Kvelden startet veldig bra. Vi fire jentene som bor her og en som heter Bettina spiste sushi og drakk vin her i leiligheten vår. Veldig koselig. Sushi er forresten veldig bra og veldig billig her. 6 biter for 36 kroner, og ufattelig god.

Etter noen timer med hyggelig vors, kom vi oss ut og huket tak i en taxi. Vi skulle møte noen flere gatewaystudenter på et utested som heter "Kiss and fly" eller noe i den duren. Vi dro dit, og møtte noen promotører utenfor. Så lenge du er med de og er litt pyntet kommer du nok inn hvor som helst, da får du også gratis drikke hele kvelden. Sprit og blandevann står på bordet, ny champagneflaske kommer så fort den andre er tom. Lett å drikke for mye med andre ord. Jeg er jo ikke spesielt glad i sprit, så ble ikke så mye alkohol på meg, nei. Ble en tidlig kveld også. Jeg og Elise var klare for å dra hjem litt før 2. Da tok vi turen innom McDonalds for litt take-away, før vi satt nesen hjemover. De andre var vel ikke hjemme før i 5tiden. Skjønner ikke at de orker..Ikveld er det en av Gatewaystudentene som arrangerer houseparty, for alle oss på skolen. Det kan jo bli gøy. Orker ikke tanken på å drikke idag også, så jeg tar meg nok en tur, men denne gangen uten noe alkohol i blodet.

Iselin Steiro - Moteledelse

Hei og hopp. Siden sist har vi hatt våre to første skoledager. Moteledelse er uten tvil det morsomste faget. 


Produktutvikling virket helt forferdelig i går, men tror det faget skal være ganske greit det også. Økonomi har vi ikke hatt, så det blir spennende med første timene i morgen. Mattekunnskapene trenger nok og friskes opp litt.


Idag hadde vi en spennende "gjesteforeleser" i moteledelse. Modellen Iselin Steiro, som er her i New York pga fashion week. Hun har tidligere bodd her i 3 år, men er nå bosatt i Norge. For de som ikke vet hvem denne damen er så kommer det opp utallige bilder om du googler henne. Hun har nemlig vært med i mange kampanjer for de aller største innen mote, og er en anerkjent modell. Hun fortalte oss litt om denne siden av motebransjen, og hennes erfaringer. Veldig gøy. Håper vi får møte flere som på forskjellige måter kjenner bransjen godt.


(bildet er lånt fra www.frillr.com)

3 retters lunsj på Harvard Club!

For en herlig dag. Lunsjen på Harvard Club var utrolig god. 3 retter, det er ikke så værst så tidlig på dagen. God salat til forrett, enda bedre kylling til hovedrett og forfriskende is til dessert.

Var veldig "classy" sted, no jeans allowed. Så vi skulle kle oss business casual. De andre vi møtte på, som var medlemmer der, gikk i dyre dresser og kjoler. Når vi var ferdige fikk vi timeplan for denne uken. Imorgen er det skole fra 10-17. Det blir litt overgang merker jeg, men gøy å komme igang. Veldig glad jeg bestemte meg for moteledelse, det er nok ganske så mye mer spennende enn ex phil og ex fac. Spesielt i denne byen.


Etter lunsjen sto litt shopping på planen. Ettersom det var veldig vanskelig å pakke bare 23 kg i kofferten ned hit endte jeg med å ta ut alle vinterjakker / kåper, så var nødt til å gå til innkjøp av noe slikt. De andre hadde sett at det var en del fine på Macy's, så vi trasket avgårde gjennom Manhattan's gater for å komme dit. Heldigvis fant jeg en kåpe jeg likte godt. Den var fra Guess og på 50%, det passet meg veldig veldig bra. Da slipper jeg å fryse.

Super Bowl Sunday

I går kveld satt vi fire jentene oss på en søt liten restaurant rett i nærheten av leiligheten. Der sto super bowl på planen. Jeg liker vanligvis sport veldig godt, men fant fort ut at det ikke er like gøy når man ikke skjønner reglene. Tror nok jeg holder meg til fotball og ishockey ja. Til tross for at de fleste av oss ikke skjønte stort av det som skjedde på tv, hadde vi en veldig hyggelig kveld. En flaske vin på deling og noen drinker gjorde susen. Gleder meg til å dra ut i denne herlige byen. Vi har store planer om å få det til en av de nærmeste dagene.
Bilder - Middag på VermillionJeg har endelig fått kjøpt meg kamera, slik at mamma kan få tilbake sitt når hun kommer på besøk. Valget falt på Canon PowerShot G12. Utrolig fornøyd, synes bildene blir veldig bra. Her betalte jeg 3600 kr for kameraet, minnekort og kameraveske. I Norge koster kun kameraet ca 4500 kr. Det er hva jeg kaller et godt kjøp det.

Rebusløp på Manhattan

Rebusløp på Manhattan i dag. Det kunne vi holdt på med i flere dager, det er jeg sikker på. Jeg, som egentlig har tidenes konkurranseinstinkt, var ikke helt i det humøret i dag. Vi bestemte oss for å dra mot Central Park, der var det både poster og vi hadde lyst til å se parken. Veldig fint, mange som var ute på en joggetur der gitt.


Amerikanere tar deg så godt i mot, og er mye hyggeligere enn nordmenn. Alle snakker med alle, det liker jeg!

Vi tok ett par av postene, men følte egentlig mer for noe varmt å drikke. Derfor endte vi med litt godt på Boathouse. Veldig hyggelig å bli kjent med noen andre. Selvom rebusløpet ikke akkurat ble gjennomført helt etter planen så var det veldig sosialt, tror egentlig det var det Gateway ønsket å oppnå også.

Nå skal vi være enda mer sosiale. Middag med alle studentene står på planen i kveld, det er ikke mindre enn 244 personer. Vi skal til en restaurant som heter Vermilion, og temaet er "Sex and the city".

God natt til dere der hjemme i Norge :)

Tao (anbefales)

Igår dro vi som sagt å spiste på Tao. Flere av oss hadde hørt masse positivt om denne restauranten, så det var noe vi så frem til. Det startet veldig bra med vossvann og god hvitvin. Det ble bare enda bedre da maten kom. Jeg spiste chrispy orange chicken, namnam. Må si det var en utfordring for meg å innta maten med spisepinner, men jeg fikk vel litt bedre teken på det halvveis inn i måltidet. (Skjeen ble flittig brukt til å begynne med)Er dere i New York anbefaler jeg denne restauranten på det sterkeste. Bra service, fantastisk god mat og hyggelig atmosfære. Husk å bestille bord, for her er det populært. Det eneste negative å sette fingeren på var at vi måtte vente selvom vi hadde bestilt. Tror de lå 45 min bak skjema. Allikevel. Dette anbefales.

Manhattan sightseeing

Når vi skulle inn til Times Square i dag, bestemte vi oss for å prøve ut subwayen. Et "månedskort" koster 104 dollar, altså litt under 600 kr. Systemet virker først veldig komplisert, men har kommet litt inn i det allerede, så det skal nok gå veldig greit etterhvert. Deilig å slippe å ta taxi overalt. Selvom det er billig, blir det dyrt i lengden.Idag var det busstur med guide som sto på planen. Kan kanskje høres kjedelig ut, men det var faktisk veldig greit. Føler jeg har litt mer oversikt etter denne turen, og vet litt mer hva som ligger hvor. Forresten mamma, jeg så hotellet dere skal bo på i dag, 30 meter fra Times Square, veldig sentralt med andre ord :)

Etter å ha kjørt rundt i buss i ett par timer, startet jakten på et antrekk for kvelden. Vi var veldig innstilt på å komme oss på topshop, og tok derfor subwayen til Soho. Noe må ha vært galt med meg i dag, jeg fant absolutt ingenting jeg likte. Jeg lette og lette, men null niks funn. Litt krise, ettersom jeg ikke har med meg noen penklær. Vel, det får bare være. Noen sko fant jeg i det minste, så får bare prøve å sette sammen noe som ser ok ut.

Da er det på tide å finne noe å ha på seg, og få freshet opp sminken litt. Nå skal vi nemlig ut å spise på Tao. Har hørt veldig mye positivt om den restauranten, så det blir spennende å prøve maten der.

Times Square - New York City


Friday's og New York Rangers

Som sagt ble vi igår "introdusert" til New York City. Det gikk ut på å få masse informasjon, som er/ kan være nyttig imens vi er her. Har endelig fått ordnet oss amerikansk mobil og mobilnummer, det må vi jo nesten ha imens vi er her. Ellers ble det en del shopping. Fikk brukt litt penger på Victoria's secret - helt fantastisk butikk!

På kvelden koste vi oss med litt vin, før vi dro videre for middag på Friday's.Der datt jeg litt ut av samtalen. Klarte nemlig ikke fokusere på så mye mer enn New York Rangers kampen de viste på tv. De lå under med et mål, når det kun var en halv periode igjen - da måtte jeg jo bare følge med. Noe mål ble det ikke. Gjett om jeg gleder meg til å dra på kamp, sitter og titter på billetter nå. Det gjør det jo enda mer stas at Mats Zuccarello Aasen spiller. Tror nesten jeg må kjøpe meg en drakt med hans navn på altså.


(bildet er lånt fra abctv.no)

New York - vi kom frem tilslutt!

Klokken er syv, jeg er lysvåken. Litt jetlag kanskje?

Vi er iallefall trygt fremme i New York. Jippi. Reisen ble lang. Nærmere 14 timer. Vi kunne nemlig først ikke lande på flyplassen her, så da fikk vi oss en tur innom Baltimore. Etter en liten stund på bakken, med påfyll av bensin og litt ventetid var vi i luften igjen. Litt kjedelig, men dagen før vi reiste gikk det ingen fly hit i det hele tatt, så det var absolutt ikke det verste som kunne skje. Enda har det ikke gått opp for meg at jeg skal bo her i 4 mnd.

Når vi ankom leiligheten trakk vi rom, før vi løp ut for å kjøpe oss noe mat. Naboen vår er en pizzarestaurant, så valget var ikke så vanskelig. Elise trakk det største rommet, så her ligger vi nå i dobbeltsengen vår. Kunne ikke vært mer fornøyd med rommet, og leiligheten er veldig søt. Tror vi fire jentene kommer til å få det bra her, ja.Har litt opplegg denne dagen, så det skal bli spennende å bli introdusert for New York. Skolelokalene ligger midt i smørøyet, på Times Square. Tror nok jeg kommer til å trives godt, er vel ingen som ikke liker denne byen?

New York, New York!

"These streets will make you feel brand new, the lights will inspire you, let's hear it for New York!"

New York har vært min drømmeby i mange mange år nå, og har lenge stått øverst på listen over steder jeg ønsker å reise. De siste årene har jeg vært fast bestemt på at jeg en gang skal oppholde meg der over lengre tid. Å vips- i morgen er dagen her. Jeg skal ikke bare besøke byen jeg så lenge har drømt om, jeg skal bo der. Helt frem til Juni. Har ikke ord for hvor mange sommerfugler jeg har i magen akkurat nå. Fantastisk.


Hva er det som gjør at denne byen står så høyt på min liste? Svaret er vel at New York City må være byen som har alt. I tillegg har jeg levd drømmen min gjennom tv-serier som "Sex and the city" og "Gossip girl".


(bildet lånt fra nymag.com)

I New York skal jeg studere moteledelse, dette er selvfølgelig en av tingene jeg ser frem til. Kofferten er pakket med klær til både vinter, vår og sommer. Gjennom tv-seriene har jeg forestilt meg å kun sprade rundt i kjoler og høye hæler. Heldigvis landet jeg på jorden før jeg pakket kofferten, og har fått med meg litt av alt. Temperaturen er en helt annen nå enn i slutten av mai, så det å pakke viste seg å ikke være så alt for lett.

Vel, om jeg ikke får med meg alt som trengs er det ingen krise. Shopping blir det nok av. Det første som står på listen er Victoria's Secret. Der skal det handles en deilig kosedress og undertøy. Nummer to på listen er Saks Fifth Avenue, der skal i allefall sko beundres, og forhåpentligvis har jeg med ett par når jeg går ut derfra også. Tenker også at det blir en tur innom Macy's en av de første dagene.


(bildet er lånt fra zimbio.com)

Nå som jeg har solgt bilen og jeg er tilbake som fotgjenger er jeg glad jeg flytter et sted der det finnes nok av drosjer. Tror jeg kommer til å føle meg som Carrie Bradshaw, når jeg strekker ut hånden og hopper inn i en av disse gule taxiene. Til tross for flere og billigere taxier skal jeg også være flink til å bruke bena. Er nok ikke så vanskelig å få til dette heller. Ser for meg mange spaserturer i Central Park. Tror det er en god idé ettersom det blir 4 mnd med litt lite trening, og tilgang på altfor mye god mat. Det veies vel opp med all aktiviteten kan jeg tenke meg, skal ikke sitte mye på rumpa de månedene jeg bor i en by som aldri sover.


(bildet lånt fra thefashionablegal.com)

Sex and the city jentene tok oss også med til trendy barer, der gjerne en cosmopolitian sto på menyen. Noe uteliv blir det vel på oss også tenker jeg. Er ingen hemmelighet at jeg som oftest ikke kan fordra å være ute på byen i Oslo, men det kan nok ikke sammenlignes med utesteder og utelivet i denne storbyen.

Vi snakkes i New York City!

Maria Forvik

22, Asker

Hei! Jeg heter Maria og er 22 år gammel. Studerer førskolelærer og er på jakt etter et sunnere liv. Denne bloggen er først og fremst for å holde min egen motivasjon oppe. Her får du rett og slett små glimt av min hverdag. Tidligere har jeg bodd i og blogget fra New York City. Tørr ikke påstå at livet mitt er like spennende i dag, men hyggelig at du titter innom likevel :)

Kategorier

Arkiv


hits