Forside Om meg Kontakt

New York City - dette bør du gjøre

Brooklyn Bridge: En morgentur over denne broen er rett og slett perfekt. Utsikten til Manhattan når du nærmer deg Brooklyn siden er fantastisk. Det kan til tider være mye mennesker, spesielt om du besøker byen i ferien. En løsning på dette kan jo faktisk være så enkel som å ta turen en dag det ikke er så fin vær. Pikene jeg hadde på besøk gikk over i sprutende regnværet- vet ikke om de anbefaler det? De var i allefall så godt som alene.Central Park: Dette må være verdens mest kjente park? Vi har sett den i utallige filmer og tv-serier. Hit er det perfekt å reise for å få en pause fra det hektise livet du finner andre steder på Manhattan. Vil uansett komme med noen anbefalinger om hva dere ikke burde gjøre her. IKKE fall for fristelsen "hest og kjerre"- disse turene tar deg ikke til de rolige og fineste stedene i parken, heller de mest trafikerte. Bruk dine egne ben og utforsk denne grønne lungen som ligger midt i verdensmetropolen. IKKE ta sykkel-taxi, det er kun turister som benytter seg av disse. Turen blir heller klein, enn hyggelig. Anbefaler i stedet å leie en egen sykkel. Vil du se mest mulig av parken på 1 dag kan dette absolutt være en god løsning, det er verdt de få dollarene det koster deg.Coney Island: Har du litt ekstra tid når du besøker storbyen? Blir det litt varmt å traske rundt i shoppinggatene dag inn og dag ut? Da er Coney Island stedet å besøke. Her finner du en en lang sandstrand med en søt liten fornøyelsespark rett ved siden av. For barnefamilier vil jeg si det er perfekt å ta en dagstur hit. Egentlig er vel dette et sted for alle og enhver. Herlig å kjenne sanden mellom tærne og slappe av en hel dag i solen. 
(Dette er i Brooklyn, t-banen tar ca 40 minutter. D, F, Q eller R til siste stopp "Coney Island")

Magnolia Bakery: Dette ble veldig kjent gjennom tv-serien "Sex and the city", bakeriet jentene besøkte finner du i Bleecker Street. Vil du unngå den laaange køen? Ta turen til et av de andre, finnes nemlig flere. En ved Rockefeller center, en ved Grand Central og en på Upper West side. Disse cupcakes bør smakes ja- nam!New York Rangers kamp: Å være på hockeykamp var for meg et av de store høydepunktene i denne byen. Er du interessert, ikke gå glipp av muligheten om du er her i sesongen. Bare det å sette en fot inn i Madison Square Garden gjør at du forstår hvor stort det faktisk er. Stemningen når matchen er i gang kan ikke sammenlignes med noe annet. Etter å ha vært på en del kamper er det ingen tvil, jeg er og vil alltid være Rangers-fan. Å se en nordmann, som en gang spilte for laget du holder med hjemme i Norge, gjorde det hele bare enda bedre.

Pink Berry: Yoghurtis med all verdens gode toppinger. Uslåelig. Finnes mange av disse, spredt rundt på forskjellige deler av Manhattan. Under ser dere en av mine favoritter- ikke SÅ usunt som mye annet heller.T-banen: De gule taxiene i New York er jo bare SÅ billige? Vel, ikke like billig som man skal ha det til. Billigere enn hjemme, men man merker det på lommeboken. I tillegg tar det faktisk som oftest lengre tid enn å bruke subwayen. Skal innrømme at jeg var litt forvirret da jeg møtte undergrunnen for første gang, men det er så lett å lære seg at dere vil ikke tro det engang. Ettersom avenuer går på langs og gater på tvers kan man enkelt orientere seg om hvor man er og hvor man skal, på kartene som henger på stasjonene. Der blir du også informert om hvilke av banene som går til ditt stoppested. Ja, det er faktisk så enkelt. Om du fremdeles er forvirret, spør de ansatte- de er bare glade for å kunne være til hjelp. Et ukeskort koster $30- da har du ubegrenset bruk.Tao: Uten tvil den beste restauranten i New York. Fantastisk mat, hyggelig atmosfære. Har ikke blitt skuffet over noe av det jeg har prøvd på menyen, allikevel har jeg mine favoritter. Forrett- Pork springrolls, Hovedrett- Crispy Orange Chicken, Dessert- Assorted icecreams / Giant fortune cookie. Besøk Tao om du er i byen!Top of the rock: Hvorfor stå i den eviglange køen på Empire State Building når det finnes et bedre alternativ? Fra toppen av Rockefeller Center har du den beste utsikten over hele byen. Her kan du også kjøpe billett i forveien, slik at slipper køen og kan ta heisen direkte til utsiktsplassen. Anbefaler en tur opp både på dagtid og på kveldstid. For voksne koster billetten $22, det tilsvarer ca 120 norske kroner. Billigere og bedre enn Empire.Staten Island Ferry: Sjøluft kan virkelig være godt for lungene om du befinner deg på Manhattan over lengre tid. Uansett hvor lang tid du har til rådighet bør det å se Manhattans skyline fra sjøen prioriteres. Du kommer også ganske nærme frihetsgudinnen, om du ikke har behov for å gå inn i henne, holder det med denne turen. Turistattraksjonen er vel alene om å være 100% gratis, alle dager i uken. (T-bane 1, downtown- til siste stopp)32 kommentarer

Kristine

11.06.2011 kl.16:06

åh, dit vil jeg !! :)

Emilie Mikalsen.

11.06.2011 kl.16:15

Åh, vil besøke alt det :D

MyTreasures

11.06.2011 kl.16:15

Elsker å reise og NY står høyt på ønskelisten :)

Beate :)

11.06.2011 kl.16:32

Dit vil jeg også! =) Ser ut som at det har vært en hyggelig tur! =D

Marianne - Hobbyfotografen

11.06.2011 kl.16:55

Åå, har så lyst til å dra dit :D

MARIEHI

11.06.2011 kl.16:55

kjempefine bilder! dit vil jeg <3

ma

11.06.2011 kl.17:02

Åh jeg vil også ditt :(
Ble du dagens blogg på bloggen min ?

vediskristine

11.06.2011 kl.20:28

Oh please take me to NY.. <3 Pikedrøm!

- Nina Kristin

11.06.2011 kl.23:26

Nå fikk jeg veldig lyst til å reise dit. Har alltid hatt lyst, men etter å ha sett bildene dine og lest, så frister det mer og mer :- )

Dagens plukker

12.06.2011 kl.12:52

Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no.

Takk for et godt bidrag. :)

Lena

12.06.2011 kl.13:39

New york er en av plassene jeg skal besøke iløpet av mitt liv, og Disneyword kommer også etterhvert siden vi har en datter som snart er gammel nok til å huske alt hun har opplevd der.

Foreløpig er Barcelona mitt favorittsted, og har du ikke vært der,anbefaler jeg at du og din kjæreste tar en tur dit :)

Linn

12.06.2011 kl.16:45

Åh, jeg har så sykt lyst til å besøke New York! :)

Magne D. Antonsen

14.06.2011 kl.17:13

Hei! Nå ligger dette innlegget som dagens anbefaling på Lesernes VG, og jeg deler det muligens på Facebook også: http://www.facebook.com/lesernesvg Hilsen Magne og VG Nett.

Hege Susanne

14.06.2011 kl.17:56

Kjempe flotte tips og fine bilder!

Har selv vært i New York en gang, og jeg skal uten tvil tilbake! Elsker N.Y. :-)

TANJA NATASHA SH

14.06.2011 kl.22:20

Skal ditt i sommer :)

Takk for tipsene!

Alexandra

15.06.2011 kl.01:07

Reiser til NY på mandag, takk for gode tips:)

Sandra M.E

15.06.2011 kl.07:45

Dette var hyggelig. Bodde i New York en periode og kjenner igjen alle tipsene dine, utenom restauranten, men det flommer over av spisesteder, så det er kanskje ikke så rart. New York er en fantastisk by. Har allerede vært tilbake en gang, men vil gjerne tilbake så snart som mulig! :)

Kjell

15.06.2011 kl.08:03

Til de som ikke kommer seg til New York, det er absolutt ikke sikkert dere går glipp av så mye. I likhet med mange andre byer er NYC veldig oppskrytt, og er man ikke lykkelig hjemme, så der det ikke så stor sjanse for at man blir det her heller. Ja, jeg er her nå og har vært her mange ganger, men det er primært pga en kjæreste som bor her, ellers hadde jeg ikke brukt så mye tid og penger på å dra hit.

Men om dere nå først skal dra hit, få en smak av det virkelige eksotiske. Manhattan er jo "innfødte" og de har nesten alle veldig dårlig tid. Dra da heller til Brooklyn, feks området Flatbush. Her kan du gå i lang tid å blant bare svarte mennsker, høre deres musikk, handle deres matvarer osv. Alle er s stort sett fra Karibia, både spansk og engelsktalende. Var innom surpermarkedet nå, og der var det ca 200 svarte handlende, jeg var eneste hvit. Er man åpen og sikker på seg sjøl, så er det bare flott å komme som "utenforstående" Det finnes også et område like nord for det, der det midt i det svarte området er en enklave av ortodokse jøder, der mennene går med "flosshatter og lange krøller. Brooklyn har også en kjempestor park, med innsjø osv. og en botanisk hage rett utenfor. Prospect Park er i motsetning til Central Park mye roligere, og lite prega av turister.

Emilie

15.06.2011 kl.08:54

Kjempe kjekt med tips :) Reiser der i begynnelsen av neste år ;)
Virker sykt kjekt! :D Fine bilder og bra anbefalinger <3

Anna Kraugerud

15.06.2011 kl.11:51

skal virkelig besøke resten av stedene du nevner når jeg skal tilbake, forelsket meg i byen omtrent med en gang jeg landet på JFK for 2 år siden :)

Carina

15.06.2011 kl.14:09

Tao er fantastisk! :) NY er fantastisk!! Har likevel noen andre restauranter som jeg synes er hakket bedre enn Tao: Buddakan, Spice Market og Ajna. BØR prøves.

Renate

15.06.2011 kl.15:14

Takk for gode tips!

Marlene

15.06.2011 kl.16:24

Gode tips! :-) Vært i newyork selv, i mars, herlig by :-)

Charlotte

16.06.2011 kl.11:48

Flott guide/anbefaling, skal bruke den når jeg skal til NYC! (Vet enda ikke når, men skal om ikke alt for lenge, det har jeg bestemt meg for) Link til dette innlegget er lagret i favoritter ;)

Malin og Marte

16.06.2011 kl.12:57

Aiai... Har vært en liten tur innom byen, men ser at jeg skal ta meg bedre tid neste gang :)

Henriette

17.08.2011 kl.21:57

Hvor dyrt er det å spise på Tao? :)

Har planer om å dra dit neste høst på jentetur! :)

Og så det store spørsmålet som jeg ALLTID lurer på; Hvor dyrt er det å bo der?

Superbra blogg! :)

Martine

19.08.2011 kl.02:40

Jeg har innmari lyst til å dra til New York!!! :-D

Raissa ~ my world ~ my life

01.10.2011 kl.19:38

ååh! det har jeg så heftig lyst til å gjøre :D!

01.07.2012 kl.12:54

Skal dit i sommer. Nå fikk jeg et glimt av hva det er lurt å få med seg i storbyen. Tusen takk for tipset! :)

Marit sæther

22.07.2012 kl.21:31

kjempe heldig : o

kommentere tilbake : D

Skriv en ny kommentar

Maria Forvik

22, Asker

Hei! Jeg heter Maria og er 22 år gammel. Studerer førskolelærer og er på jakt etter et sunnere liv. Denne bloggen er først og fremst for å holde min egen motivasjon oppe. Her får du rett og slett små glimt av min hverdag. Tidligere har jeg bodd i og blogget fra New York City. Tørr ikke påstå at livet mitt er like spennende i dag, men hyggelig at du titter innom likevel :)

Kategorier

Arkiv


hits